27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İcat çıkaran girişimciye destek var

Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile yönetilen İnventram, Türkiye’nin tek ‘yüksek teknoloji taciri’ olma iddiasıyla mucitlerden yeni icat çıkarmalarını bekliyor. Şirket ileri teknoloji projelerine yatırım desteği veriyor.

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İcat çıkaran girişimciye destek var

Koç Holding  ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile yönetilen İnventram, Türkiye’nin tek ‘yüksek teknoloji taciri’ olma iddiasıyla mucitlerden yeni icat çıkarmalarını bekliyor. Mucitlere ve girişimcilere, pazar yaratma potansiyeli olan buluşlarını tüm dünyaya duyurmak için büyük bir fırsat sunduklarını belirten İnventram Genel Müdürü Cem Soysal “Yepyeni buluşları, doğru yatırımcılarla bir araya getirerek, teknoloji dünyasına benzersiz yenilikleri kazandırmayı amaçlıyoruz. Teknolojiyi kullanan girişimleri ve insan kaynağını tespit edip, doğru iş modeliyle iş dünyasına taşıyoruz.  İnventram, bu sayede mucit için umut olurken, yatırımcıya da benzersiz bir güven sağlıyor” dedi.

Yaptıkları işi ve kendilerini ‘ Yüksek teknoloji taciri’ olarak tanımlayan Soysal “İnventram hem Koç Topluluğu’nun hem de ülkenin sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir büyümesine yapılmış önemli bir yatırımdır. Biz de diğerlerinden farklı ve oyunun kurallarını değiştirebileceğine inandığımız ileri teknoloji ve mühendislik projelerine ciddi anlamda yatırım yapan ilk erken aşama teknoloji yatırım şirketi olduğumuz için, kendimizi teknoloji taciri olarak adlandırıyoruz. Buluşçuların, teknoloji geliştirenlerin, projesi, ürünü, servisi olan insanların ilk başvuracağı destek noktası olma vizyonu ile hareket ediyoruz” dedi.