29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ermenilerin sözde soykırım filmi 'The Promise' Toronto’da çakıldı

Yönetmenliğini Terry George’un yaptığı, başrollerini Christian Bale, Oscar Isaac ve Charlotte Le Bon’un paylaştığı 'The Promise' filmi,Toronto Film Festivali’nde galasını yaptı. 'Vıcık' bir I. Dünya Savaşı romantizmi olarak tanımlanan film, hiçbir dağıtım şirketi ve stüdyo ile anlaşma gerçekleştiremeyerek propaganda beklentilerinin bile gerisinde kaldı.

22 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ermenilerin sözde soykırım filmi 'The Promise' Toronto’da çakıldı

Yönetmenliğini Terry  George’un yaptığı, başrollerini Christian Bale, Oscar Isaac ve Charlotte Le Bon’un paylaştığı "The Promise" filmi, Toronto Film Festivali’nde galasını yaptı. Yapımcılığı geçen yıl ölen Kirk Kerkoryan’ın şirketi tarafından yapılan film, nerdeyse bütün film eleştirmenleri tarafından tek yanlı bir propaganda filmi olarak eleştirildi. Türkiye’nin kurulmadığı dönemde geçen filmde, “Türkiye Türkiye” diye slogan attırılması, filmin tarihi ciddiyetten uzak ve ucuz propaganda amacı ve havası taşıdığını gösterirken Amerikalı sinema eleştirmenlerinin izlenimini doğruladı. "Vıcık" bir I. Dünya Savaşı romantizmi olarak tanımlanan film, eski moda olarak değerlendirildi. Screen International, The New Republic, Rolling Stone, Paste, Backstage, The Wrap gibi mecralarda sinema yazıları yayımlanan eleştirmen Tim Grierson, filmi “The Promise: Oscar Isaac, bir filmi tek başına ne kadar taşıyabilir? Fazla uzağa değil” diyerek eleştirdi.

 

Hiçbir dağıtım şirketi ve stüdyo ile anlaşması gerçekleşmeyen film, propaganda beklentilerinin bile gerisinde kaldı.

 

Yönetmen Terry Goerge, galadan önce verdiği röportajda Hollywood’u kendilerine sahip çıkmamakla suçlamıştı.

Film, tanıtımlarının yayınlanmasıyla birlikte mesajı ve amacını göstermişti. Tanıtımlarının başında, Ermenistan’ın sözde soykırımın 100. yılı için hazırlattığı mor çiçek kullanılan filmin Youtube ve imDb yorumlarının kapatılmış olması da yapımcıların gelecek itirazlara kulaklarını tıkadıklarının da kanıtı.