27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Gezici festival yola çıkıyor

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ‘Gezici Festival’, 22. yolculuğuna bugün başlıyor.

25 Kasım 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Gezici festival yola çıkıyor

GEZİCİ Festival, 25 Kasım-7 Aralık 2016 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Festival 25 Kasım - 1 Aralık’ta Ankara’da, 2-4 Aralık arasında Eskişehir’de, 5-7 Aralık’ta Kastamonu’da olacak. Festivalde, klasikleşen Dünya Sineması, Türkiye 2016, Kısa İyidir, Çocuk Filmleri bölümlerinin yanı sıra sinema üzerine söyleşiler ve çeşitli atölye çalışmaları da yer alacak. Türkiye 2016 bölümünde, yılın öne çıkan yerli yapımları da film ekiplerinin katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

Her yıl olduğu gibi Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri gösterimleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 22. yıl özel bölümleri ise şöyle: “Sinemanın Altın Çağı / Reha Erdem Seçkisi”, “Kiarostami: Yarım Kalan Sözler”, “Sükut Altındır: Buster Keaton”, “Yeşilçam’dan Youtube’a Erkeklik Halleri: Zeyno Pekünlü” ve “Osmanlı’dan Manzaralar II”.  “Türkiye 2016” bölümünde, beyazperdeye yansıyacak filmlerden biri, ilk gösteriminin yapıldığı Cannes Film Festivali’nden ödülle dönen Albüm olacak. Yönetmenliğini Mehmet Can Mertoğlu’nun yaptığı film, çocuk evlat edinen bir çiftin yaşadıklarını konu alıyor. 

Bir milyon öğrenci sinemayla tanışacak

Kültür Bakanlığınca başlatılan ‘Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın’ projesi kapsamında gelecek yıl Türkiye genelinde bir milyon öğrenci, beyaz perdenin büyülü dünyasıyla tanışacak. Bu yıl başlayan proje kapsamında Ankara ve 25 ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 45 okulda öğrenim gören ve çoğunluğunu hiç sinemaya gitmemiş çocukların oluşturduğu 8 bin öğrenci, Sinema Genel Müdürlüğü salonunda gösterilen filmleri izleme fırsatı buldu. Bu kapsamda, Türk-Japon ortak yapımı “Ertuğrul 1890” filmi, öğrencilerin en çok beğendiği film oldu. AA