6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Ünlü yönetmenlere özel davet

Bela Tarr, Mecid Mecidi ve Aida Begic’in de aralarında bulunduğu ünlü yönetmenler, 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin medya sponsoru Star Gazetesi ve 24 TV’nin davetinde bir araya geldi.

BEDİR ACAR26 Kasım 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ünlü yönetmenlere özel davet

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin konuğu olarak İstanbul’da bulunan dünyaca ünlü yönetmenler Bela Tarr, Mecid Mecidi, Aida Begic, Zrinko Ogresta, ulusal ve uluslararası yarışma bölümlerinin jüri üyeleri ve TürkMedya yöneticileri, Malta köşkünde verilen özel bir davette bir araya geldi.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Star Gazetesi Yayın Koordinatörü Ahmet Gemici, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer, TürkMedya Kurumsal İlişkiler Müdürü Ahmet Özgür ve TürkMedya çalışanlarının katıldığı davette konuklara Türk mutfağının seçkin lezzetleri ikram edildi.

MUTLULUK DUYDUK

Davette konuklara ‘Hoşgeldiniz’ konuşması yapan Murat Çiçek, farklı içeriklerde televizyon kanalları, gazeteleri, dergileri ve radyoları bünyesinde barındıran TürkMedya’nın Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ne sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Çiçek “Dünya sinemasının ustalarını medya sponsorluğumuz çerçevesinde ağırlamaksa ayrı bir mutluluk, başarılı bir festival geçirmenizi diliyorum” dedi.İstanbul Medya Akademisi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Boğaziçi Film Festivali Direktörü Bülent Turgut da festival düzenlemenin külfetli bir iş olduğunu belirterek, sponsor desteğinin önemine dikkat çekti. Turgut “Festivalimize olan desteği ve sinema sanatına katkıları için TürkMedya grubuna teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İYİ OLAN KAZANSIN

Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Jüri Başkanı  Derviş Zaim ise şunları söyledi: “Boğaziçi Film Festivali İstanbul’a dünyanın pek çok ülkesinden 100’den fazla film getirdi. Bizler Ulusal Yarışma Jürisi olarak güzel filmler izledik ve seçimlerimizi yaptık. Bu akşam sonuçları açıklayacağız. İyi olan kazansın diyelim.”

TÜRKİYE’DE FİLM ÇEKMEK İSTERİM

Bu yıl festivalin uluslar arası yarışma bölümünde ‘Bulutların Ardında’ adlı filmiyle yarışan İran sinemasının usta yönetmeni Mecid Mecidi davete katılanlar arasındaydı. Son filmini Hindistan’da Hint oyuncularla çeken Mecidi “Zor bir çalışmaydı ancak farklı tarzlar denemeyi seviyorum” dedi. Türkiye’de de film çekmeyi arzu ettiğini söyleyen Mecidi, çeşitli projeler için farklı kurumlarla görüştüğünü dile getirdi.

ÜMMETİN SESİ OLDU

15 Temmuz’da Türk milletinin gerçek bir demokrasi sınavı verdiğini vurgulayan Mecidi, bu birlik ve beraberlik mücadelesinin, demokrasi mücadelesinin İslam dünyasını büyük bir mesaj olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ümmetin sesi ve vicdanı olduğunu dile getiren Mecidi, Suriyeli mülteciler konusunda bütün dünyanın Türkiye’ye borçlu olduğunu dile getirdi. Mecidi, Türkiye’nin barış ve dayanışma yolunda gerçekleştirdiği bu vizyonun sinemaya taşınmasının önemine vurgu yaptı. 

İSTANBUL İLHAM VERİYOR

Festivalin uluslararası yarışma bölümü jüri üyelerinden, Amsterdam Film Festviali Direktörü Signe Zeilich-Jensen, İstanbul’un pek çok kültürel unsuru bir arada barındıran ilham verici bir şehir olduğunu söyledi. Jensen, tarihiyle de göz kamaştıran İstanbul’da düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nde farklı ülkelerden güzel filmler izleme şansı elde ettiğini dile getirdi.

BANA DEFNE DİYEBİLİRSİNİZ

Festivalin uluslararası yarışma bölümünde jüri üyesi olan oyuncu Daphne Patakia büyük babasının yarı Türk olduğunu, bu yüzden de Türkiye’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Bana Defne diyebilirsiniz” diyen oyuncu çocukluğunda büyük babasının kendisine bir saz hediye ettiğini ve bu kez İstanbul ziyaretinde kendisinin de yeni bir saz aldığını söyledi. Oyuncu festivalde dünyanın dört bir yanında güzel filmler izleme fırsatı elde ettiğini dile getirdi.

SİNEMA İNSANI TANIMA SANATIDIR

2011’de çektiği Torino Atı adlı filmle aktif sinema yaşamına veda eden usta yönetmen, Macaristanlı sinemacı Bela Tarr da TürkMedya’nın davetine katılan konuklar arasındaydı. Tarr, Saraybosna’da verdiği sinema derslerine Türkiye’den de katılan isimler olduğunu belirterek, sinemanın insan tanıma sanatı olduğunu dile getirdi. “İnsanı tanımadan sinema yapmanın bir anlamı yok” diyen usta yönetmen, kendisini İstanbul’a davet ederek tecrübelerini sinema sektörü çalışanlarına aktarma fırsatı sağlayan festival yöneticilerine teşekkür etti.