29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İrem Derici kimdir? Anoreksiya hastalığı nedir?

İrem Derici kimdir Anoreksiya hastalığı nedir? Salı gününden bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan İrem Derici’nin son sağlık durumuyla ilgili sevindiren açıklama geldi. Yoğun bakıma kaldırılan İrem Derici kimdir hastalığı ne sağlık durumu nasıl? soruları milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Konu ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ederken İrem Derici hakkında merak edilen tüm detayları bu haberimizde derledik. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastanede tedavi altında bulunan İrem Derici'nin yoğun bakıma alındığı iddiası magazin dünyasına bomba gibi düştü. Alınan son dakika bilgisine göre Sağlık sorunları nedeniyle konserlerini iptal eden İrem Derici, dün Acıbadem Fulya Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne transfer edildi. Dericinin sağlık durumuyla ilgili, Prof. Dr. Reha Baran'dan açıklama geldi. İşte İrem Derici sağlık durumu ile ilgili yapılan son açıklama ve hayatı kariyeri hakkında detaylar...

20 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İrem Derici kimdir? Anoreksiya hastalığı nedir?

İrem Derici kimdir sağlık durumu nasıl soruların yanıtlarını bu haberimizde derledik. Salı gününden bu yanayoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan İrem Derici’nin son sağlık durumuyla ilgili sevindiren açıklama geldi. Ünlü şarkıcının sağlık durumuyla ilgili son açıklama doktoru tarafından yapıldı. Uzman, "Durumu son derece iyi. Hatta kahvaltısını da yaptı, meyve istedi. 10-15 gün sonra sahnelerde görebilirsiniz" dedi. Sağlık sorunları nedeniyle konserlerini iptal eden İrem Derici, dün Acıbadem Fulya Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne transfer edildi. İrem Derici yoğun bakımda! Yaklaşık bir haftadır özel bir hastanede yattığı ortaya çıkan ünlü şarkıcı İrem Derici’nin yoğun bakıma kaldırıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Dericinin sağlık durumuyla ilgili, Prof. Dr. Reha Baran'dan açıklama geldi. Anoreksiya genellikle kadınlarda görülen bir hastalıktır. Rejim, diyet veya yeme bozukluğu sonucu ortaya çıkan anareksiya hastalığı belirtileri nedir? Anoreksiya Nervoza, özellikle genç kadınlarda görülebilen, yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluktur. Anoreksiya nedir, nasıl başlar, belirtileri neler, tedavisi var mı? Anoreksiya hastalığı hakkında tüm detaylar haberimizde. İşte ünlü şarkıcı İrem Derici sağlık durumu ile ilgili yapılan son açıklama...

ANOREKSİYA NEDİR?

Anoreksiya Nervoza, özellikle genç kadınlarda görülebilen, yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluk.

Bu hastalık genellikle ergenlik döneminde, nadiren de erişkin çağında başlar. Çok genel olarak denebilir ki, aşırı zayıflama tutkunu her bireyde oluşabilir.

İREM DERİCİ’NİN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sanatçı İrem Derici, 18 Eylül Pazartesi günü Acıbadem'de bulunan bir hastanenin yoğun bakım ünitesine transfer edildi. Dericinin sağlık durumuyla ilgili, İrem Derici'nin tedavi gördüğü hastane başhekimi Prof. Dr. Reha Baran şu açıklamaları yaptı: “Hastamız İrem Derici; gastroenterit ve idrar yolu enfeksiyonu tanıları ile takip edilirken gelişen elektrolit dengesizlikleri, vücut toplam su dengesi bozuklukları ve solunum zorluğu nedeniyle yoğun bakım ünitesinde izlem ve tedaviye alınmıştır. Hastamızın tedavisi sürmektedir.”



İREM DERİCİ KİMDİR?

21 Mart 1987'de İstanbul'da dünyaya geldi. 2010'ların başından itibaren "Zorun Ne Sevgilim", "Kalbimin Tek Sahibine" ve "Dantel" gibi hit şarkılarla Türkiye'de tanınır hâle gelen İrem Derici, Hulusi Derici ve Jale Ediz'in kızıdır. Dört yaşında org çalmaya başlayan İrem Derici, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'nü liseyle beraber bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitiren Derici, Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans programı devam ederken O Ses Türkiye'ye katıldı ve yarı finale kadar yükseldi. Aynı dönemde Monopop isimli grubuyla Türkiye'nin birçok yerinde sahne aldı.

2012'de "Bensiz Yapamazsın" single'ı ile profesyonel anlamda müzik hayatına başladı. Ardından Mayıs 2013'te ikinci single'ı "Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı"nı piyasaya çıkardı. Aynı yılın Eylül ayında İki adlı bir maxi single yayımladı. Bu maksi teklinin ilk klibi "Sevgi Olsun Taştan Olsun" şarkısına çekilirken ikinci klibi "Zorun Ne Sevgilim"e çekildi. "Zorun Ne Sevgilim", Türkiye Resmî Listesi'nde üç hafta iki numarada kaldı. Ardından Neşet Ertaş şarkısı olan "Neredesin Sen?"i yeniden yorumladığı bir single piyasaya sürdü. 2014'te yayımladığı "Kalbimin Tek Sahibine" single'ı Türkiye'de hit olarak YouTube'da izlenme başarısı yakaladı.[5] Aynı yıl ikinci maxi single'ı Üç'ü çıkardı. Çıkış şarkısı "Bir miyiz?"in yanı sıra "Nabza Göre Şerbet" şarkılarına video klip çekildi. Mart 2015'te "Değmezsin Ağlamaya" ve Eylül 2015'te "Aşk Eşittir Biz" single'ların yayımladı. "Aşk Eşittir Biz", Türkiye'de iki numaraya kadar yükseldi. Aynı yıl ayrıca Emrah Karaduman'ın Tozduman albümündeki "Nerden Bilecekmiş" şarkısını seslendirdi.

13 Eylül 2014'te radyocu Rıza Esendemir ile yaptığı evliliği 22 Mart 2016'da tek celselik bir boşanma davasıyla sonlandırdı. 2017'de Mustafa Ceceli'nin Zincirimi Kırdı Aşk albümünün çıkış şarkısı "Kıymetlim"de ve Yonca Evcimik'in "Kendine Gel" single'ında düet şarkıcısı olarak yer aldı. Ayrıca kendisine ait "Tektaş" adlı bir single piyasaya sürdü.

Acun Ilıcalı'nın ‘O Ses Türkiye' yarışmasının gerçek anlamda ilk starı olan İrem Derici, son günlerde Türkiye'nin en çok konuşulan şarkıcısı oldu. O yarışmada Hülya Avşar’ın takımında yer alan İrem Derici, yarı finalde elenmişti. Geçtiğimiz sezon yarışmada söylediği şarkılar, yaptığı danslar ve kendine özgü üslubuyla dikkat çeken İrem Derici, Hülya Avşar'a katkılarından dolayı teşekkür ediyor.



Rekorları alt üst etti

Melih Kibar’ın bugüne kadar hiç duyulmamış son bestesi Bensiz Yapamazsın ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan İrem Derici; müziğe 4 yaşında başlamış. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Piyano Bölümü mezunu Derici ” Bensiz Yapamazsın ” isimli single çalışmasıyla profesyonel anlamda müzik hayatına başladı. Mayıs 2013'de “Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı” adlı single ile Türkiye'de fırtına gibi esti. Sözü ve müziği Sezen Aksu ‘ya ait şarkının klibi Müyap kanalında 24 milyon izlenme sayısına ulaşarak bir rekora imza attı.

Evliliğe merhaba dedi

Genç sanatçı asıl çıkışını 15 Nisan 2014'de “Kalbimin Tek Sahibine ” adlı şarkı ile yaptı. Piyasaya çıktığı andan itibaren dijital platformlarda “en çok dinlenenler” arasına giren şarkı internet ortamında en fazla indirilen ve dinlenen şarkı olma başarısını elde etti. Güzel şarkıcı 13 Eylül 2014 tarihinde Rıza Esendemir ile evlendi. Derici 2 yıl sonra Rıza Esendemir’den ayrıldı.