30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Kadir İnanır Kosova'da ayakta alkışlandı

KADİR İnanır, Kosova'nın Prizren kentinde Türk Sinema Haftası gecesine katılırken, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Enis TABAK/PRİZREN, (DHA)28 Eylül 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kadir İnanır Kosova'da ayakta alkışlandı
Kosova'da 7'ncisi düzenlenen 'Türk Sinema Haftası'nın bu yılki onur konuğu Kadir İnanır, Kosova'da büyük ilgiyle karşılandı. Çok Uluslu Kosova Derneği (MESK) tarafından düzenlenen 'Türk Sinema Haftası' çerçevesinde Prizren kentine gelen Kadir İnanır, bir dizi programa katıldı. Akşam Prizren Kültür Evi Salonu'nda açılışı gerçekleşen Türk Sinema Haftası'na katılan İnanır'a Kosovalılar büyük ilgi gösterdi. Gece iki Kosovalı gencin İnanır'ın Dila Hanım filminde Türkan Şoray'la oynadığı dans gösterisiyle başladı. Ardından kürsüye Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan çıktı. Ozan, Kadir İnanır gibi yaşayan bir efsaneyi Kosova'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Büyükelçi Ozan'ın konuşması ardından sözü alan Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Türkiye ile Kosova arasındaki her türlü ilişkilerin sıkı olduğundan söz etti. KDTP Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş'ta, İnanır'ın Kosova'da çok sevildiğini söyleyerek Kosova'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İNANIR: BENİ SEVmeye devam edin

Kadir İnanır, gecede ayakta alkışlandı. İnanır, kendisini Kosova'da hiç yabancı hissetmediğini anlatırken, çok mutlu olduğunu söyledi. İnanır, "İnançlarımıza göre bu dünyadan göçüp gideceğiz. Ancak yaşadığımız bu güzel anlar yaşantımızdan kalan en değerli en güzel anlar olacaktır. Kosova ve Türkiye'nin ayrı ayrı sorunları var ancak, şuna inanıyorum ki bütün kavgalar barışla bitecektir. Bu çağ artık savaş çağı olmamalıdır" dedi.

Kosova ve Türkiye arasında artan dostluğun bundan sonra da artmasını umduğunu ifade eden İnanır, "Bana gösterdiğiniz sagı için çok teşekkür ederim beni sevmeye devam edin" dedi. Konuşmaların ardından İnanır'a plaket verildi. Konuşmaların ardından Kadir İnanır'ın başrolünü oynadığı 'Elveda Katya' filmi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Türk Sinema Haftası çerçevesinde, Türk sinemasının önemli filmleri 3 gün boyunca sinema severlere izletilecek.