29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kapalıçarşı podyumda canlandı

‘Sarı Zeybek’, ‘Padişahın Esvabı’ ve ‘Geçmişten Günümüze Polis’ gibi kreasyonlarıyla modayı tarihle buluşturan Faruk Saraç, yeni koleksiyonunu ‘Geçmişte Kapalıçarşı’ defilesiyle tanıttı.

18 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kapalıçarşı podyumda canlandı

Modacı Faruk Saraç, kuruluşunun 555. yılında Kapalıçarşı esnafı kıyafetlerinin tarihsel değişiminin bugüne uyarlandığı yeni kreasyonunu ‘Geçmişte Kapalıçarşı’ defilesiyle sergiledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu himayesinde, Kapalıçarşı’da gerçekleştirilen defileye, modacılar, sanatçılar ve davetliler katıldı. Daha önce ‘Sarı Zeybek’, ‘Padişahın Esvabı’, ‘Geçmişten Günümüze Polis’ gibi kreasyonlarıyla adını duyuran Faruk Saraç, defileyi tarihle modayı birleştirmek amacıyla hazırladığını söyledi. Defilenin izleyenleri tarihsel bir yolculuğa çıkaracağını aktaran Saraç “Beş sene önceki bir projemdi. Gün bugünmüş”dedi.

‘SANAT SOKAĞI’MIZ OLSUN

Saraç, defilenin bir amacının da zanaatı, son ustalar ve çıraklarla birleştirmek olduğunu belirterek “Son ustalarımız kaldı. Onlara biraz destek çıkmak adına, eğer Kapalıçarşı burada bir sokak verirse, kendilerine tamamıyla bir sanat ve zanaat sokağı kurmayı çok isterim” dedi. Sokak satıcılarının geçişiyle başlayan defilede, oyuncu Cihan Ünal’ın seslendirdiği edebi bir metinle, kıyafetleri sergilenen mesleklerin tanıtımı yapıldı. Defilede ‘Sedefkar’, ‘Bozacı’, ‘Mühürcü”, ‘Çarıkçı’ ve ‘Yorgancı’ gibi esnafın, özel bir teknikle yeniden dokunmuş toplam 32 kıyafeti sergilendi.