27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer kanserine karşı verdiği mücadeleyi kaybederek sevenlerini yasa boğan Yeşilçam’ın efsane aktörü Tarık Akan’a dün on binler gözyaşlarıyla veda etti.

19 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Tarık Akan dün son yolculuğuna uğurlandı. 66 yaşında hayatını kaybeden Akan’a Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda anma töreni yapıldı. Ünlü sanatçı için Teşvikiye Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde oluşan yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Törene Nuri Alço, Emel Sayın gibi sanatçı dostları, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Daha sonra Akan’ın cenazesi Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’na defnedildi.

 

 

 

 

BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Tarık Akan’ın kızı Özlem Üregül törende şunları söyledi:

“Onca film, belgesel ve şöhretin arasında bizimle hiç aksatmadan tüm sevgisiyle ilgilendi. Babam ne düşünüyorsa onu yaşardı. Biz üç kardeşiz. Bizi hepimizi ayrı ayrı çok sevdi ve her zaman bizi eşit sevdi. Babamın en değer verdiği kardeşler arası eşitlikti. Türkiye olarak biz büyük kocaman bir aileyiz ve hepimiz sevgide birleşiyoruz. Babamı her kesimden her yöreden insan sevdi. ” dedi.

Muhsin Ertuğrul  Tiyatrosu’nda izdiham

USTA oyuncuyu son yolculuğuna uğurlamak için sevenleri Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’na akın etti. Binlerce kişinin katıldığı törende Akan’ın dostları anılarını paylaştı. Tarık Akan’ı anma törenine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.