16 Haziran 2024 Pazar / 10 ZilHicce 1445

24 TV ekibi İran'da! Tahran meydanlarında naaşlar dolaştırılmaya başlandı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki üst düzey yetkililer için İran'ın başkenti Tahran'da cenaze töreni düzenleniyor. 24 TV ekibi tören alanından son durumu aktarıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Ayetullah İbrahim Reisi'nin cenaze töreni için Tahran'a hareket etti.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 10:23 - Güncelleme:
24 TV ekibi İran'da! Tahran meydanlarında naaşlar dolaştırılmaya başlandı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'nin öldüğü helikopter kazasıyla sarsılırken 24 TV ekibi, gelişmeleri canlı yayınlarla bölgeden aktarmayı sürdürüyor.

İran'da dün başlayan cenaze törenlerini yakından takip eden 24 TV Muhabiri Deniz Zeybek, katılımın yoğun olduğunu belirtti.

TAHRAN MEYDANLARINDA NAAŞLAR DOLAŞTIRILMAYA BAŞLANDI

Cenaze törenlerinin sabahın erken saatlerinde başladığı bilgisini paylaşan Zeybek, naaşların Tahran meydanlarında dolaştırıldığını söyledi.

Cenazeye Türkiye'den pek çok kişinin de katıldığını ifade eden Zeybek, farklı dinlerde törenlerin düzenlendiğini kaydetti.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN CENAZE NAMAZINI ÜLKE LİDERİ HAMANEY KILDIRDI

Tahran Üniversitesi yerleşkesindeki cenaze namazını İran lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Sınırlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen binlerce kişi üniversite kapısında bekledi.

Namaz sonrası Azadi Meydanı'nda düzenlenecek cenaze merasime katılmak isteyen yüz binlerce kişi de üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı'nda ve bölgeye çıkan yollarda toplandı.

Kalabalığın artması ve yürümede sıkıntı çıkması nedeniyle görevliler, halkı Azadi Caddesi'nden törenin yapılacağı Azadi Meydanı'na yönlendirdi. Halk, meydana doğru yürüyüşe geçti.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ VE BAKAN FİDAN TAHRAN'A GİTTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Fidan, bugün İran Cumhurbaşkanı Ayetullah İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için düzenlenecek taziye merasimine katılmak üzere Tahran'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Fidan'ın saat 11.40'ta uçakla yola çıktıkları öğrenildi.

İran'da 19 Mayıs'ta meydana gelen helikopter kazasında Reisi ve Abdullahiyan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybedenler için Tahran'da İran Uluslararası Konferans Merkezi Velencek'te düzenlenecek merasimde taziyeler, Cumhurbaşkanlığı görevi geçici olarak kendisine tevdi edilen Birinci Yardımcı Muhammed Muhbir tarafından kabul edilecek.