29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Albayrak: Örgüt toparlanmak için zaman kazanmak istiyor

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, terör destekli çevreler tarafından sıkça söylenmeye başlayan 'Çözüm' istismarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Albayrak, 'Örgüt şuan çok zor durumda. Bu çözüm istekleriyle örgüt toparlanmak için zaman kazanmak istiyor' dedi.

7 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın konuşmasından bazı satırbaşları:
 
"ÇÖZÜM DİYENLER SAMİMİ DEĞİL"
 
Çözüm süreciyle ilgili açıklama yapanların samimi olmadığını dile getiren Albayrak, "Devlet, silahla çözüm olmayacağı noktasına geldi ve  çözüm sürecini başlattı. "Siyasi hayatımın bitmesi bahasına ben bunun mücadelesini sürdüreceğim" dedi, o zamanın başbakanı Erdoğan. Dolayısıyla, bu devlet oldu olası bu konuyu askeri çözümlerle, silahla çözüyor diyemeyiz. Bugün ortaya atılan "çözüm" açıklamaları iyi niyetli değil. Çözüm sürecini bu örgüt belli gerekçelerle bitirdi ve terör olaylarını başlattı" dedi.
 
"GERÇEK MÜCADELE 15 TEMMUZ SONRA BAŞLADI"
 
Son günlerde toplu imhaların olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Terörle gerçek mücadele 15 Temmuz sonrası başladı. Çünkü, 15 Temmuz öncesinde FETÖ'cüler PKK'lılara yapılacak operasyonları haber veriyordu. Artık istihbaratlar sağlam veriliyor. Şimdi tam da bugünlerde çözüm sesleri yükselmeye başladı" dedi.
 
PKK'YA NEDEN "SİLAH BIRAK" DEMİYORLAR?
 
Çözüm sürecinden bahseden terör destekli çevrelere seslenen Albayrak, "Çözüm sürecinden bahseden kesim samimiyse neden terör örgütüne saldırıları durdurun demiyor. Kürt toplumu ne zaman bir hak elde etmişse, çatışmasız dönemde elde etmiştir" dedi.
 
"TERÖR ÖRGÜTÜ ZAMAN KAZANMAK İSTİYOR"
 
Son günlerde ağır kayıplar veren terör örügütünün zor durumda olduğunu açıklayan Albayrak, "FETÖ ile işbirlikleri suya düştü. Artık oradan istihbarat desteği alamıyor. Bu çözüm istekleriyle örgüt toparlanmak için zaman kazanmak istiyor. Suriye'de de işler çok düzgün gitmiyor. PYD ile PKK'yı birbirinden ayırmamız mümkün değil" dedi.
 
"SİLAH VARKEN ÇÖZÜM KONUŞULAMAZ"
 
Silahlar hala varken çözüm sürecinin konuşulamayacağını söyleyen Albayrak, "Çözüm süreçleri dikkat edin İspanya ve İrlanda'ya bakın silah tehdidi ortadan kalktıktan sonra gündeme gelebiliyor. Bu sebeple silah tehdidi askeri tedbirlerle sağlanacak ondan sonra çözüm süreci başlatılabilecek" dedi.