30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

''Gezi'den sonra bir 'ağaç fetişizmi' ortaya çıktı''

24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Gazeteci Melih Altınok'un değerlendirmelerde bulunduğu Günün Manşeti'ne bugün Murat Çiçek'in son dönemlerde popüler olan 'ağaç eylemleri'ne ilişkin yorumu damga vurdu.

20 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
''Gezi'den sonra bir 'ağaç fetişizmi' ortaya çıktı''
İşte programdan satır başları:
 
 
GEZİ'DEN SONRA BAŞLAYAN 'AĞAÇ FETİŞİZMİ'
 
Murat Çiçek: Özellikle Gezi olaylarından sonra gündeme gelen bir 'Ağaç Fetişizmi' var bu ülkede. Bu 'hayvanları katletmeyin' dedikten sonra en ünlü et lokantalarında o etleri yemesine benziyor. Bu fetişizim çok ilginç boyutlara ulaştı. Artık tarihi hıyarlar, tarihi karpuzlar şeklinde dalga geçilebilecek noktaya kadar geldi. 
 
'Yedikule Bostanları İmara açılıyor' diye bir haber var. Bostan tarihi ise içinden çıkanlar da tarihi eser oluyor değil mi? Yani o karpuzlar yenmez. 
 
MADEM OSMANLI ESERLERİNE BU KADAR SAHİP ÇIKIYORDUNUZ...
 
"Tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı Saraylarına meyve sebze yetiştirilen tarihi bostanlık alan imara açıldı..." diye devam ediyor haber. Yahu siz bu Osmanlı eserlerine bu kadar sahip çıkacaktınız da 1923'lerden sonra kaç camiyi, kaç çeşmeyi, kaç tarihi eseri niye yerle yeksan ettiniz? Yol yapma bahanesi ile yolların özellikle oralardan geçirildiğine dair iddialar var. CHP döneminde Fransız şehir planlamacısının yaptığı işlerden bahsediyorum. 
 
YAYA KALDIRIMI 1 METRE GENİŞLETİLDİ DİYE...
 
Tarihi bostanlara sahip çıkıyoruz diyerek bir ağaç fetişizmi yapmanın anlamı yok. Taksim meydanında otobüs durakları için yapılan cepler sonrası yayalar rahat yürüyebilsin diye kaldırım da 1 metre kadar genişletildi. 'Vay efendim napıyorsunuz, yeşile dokunamazsınız' Yeşil dediği de çim! Böyle birşey olabilir mi? Ondan sonra insanlar geliyor orada nöbet tutmaya başlıyor!
 
AĞAÇ EYLEMLERİ ONLAR İÇİN BİR ETKİNLİK
 
Melih Altınok: Ama yeşil... Otlayanlar var orada o yüzden önemli. Eğlence biraz da.. Ucuz eğlence. Sosyal ağlar bambaşka bir ağ yarattı. Düşünsene, Cuma gecesi olmuş, adam sıkılmış her gece Taksim'de bir barda takılmaktan. Bu onun için bir etkinlik. Kimisi Bungee Jumping yapar kimisi de orada polisle kovalamaca, gaz sıkmaca.. O ortamı gördüm ben. Gezi'de de politik birşey yoktu. Adam diyor ki, 'Napıyoruz abi?' Diğeri de diyor ki, 'Gezi'ye takılırız abi' Şimdi de diyor ki 'Validebağ'a gidelim' Gerçekten hal bu hal olmuş artık.