5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu: Eğer biz Kandil'i rahatsız etmişsek bundan memnuniyet duyarız

24 TV Arafta Sorular programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Daha önce de söyledim, şimdi de söylüyorum; eğer biz Pensilvanya'yı rahatsız etmişsek, eğer biz Kandil'i rahatsız etmişsek bundan memnuniyet duyarız' dedi.

24 Nisan 2023 Pazartesi 10:42 - Güncelleme:
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu: Eğer biz Kandil'i rahatsız etmişsek bundan memnuniyet duyarız

24 TV'nin her bölümü merakla beklenen programı Arafta Sorular'ın bu haftaki konuğu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu.

"BİZ KANDİL'İ RAHATSIZ ETMİŞSEK BUNDAN MEMNUNİYET DUYARIZ"

Diyor ki; ",Ya bunlar Yasin ve arkadaşlarını katletti. Siz nasıl bunlara oy istiyorsunuz? O katiller kardeşlerimizi katletmişler ama propagandayı şöyle yapmışlar; 'HÜDA PAR bunları öldürdü. Görmediniz mi hangi vahşetle öldürdü?' 'Böyle bir yapıyla karşı karşıyayız, düşünebiliyor musunuz? Onlar bizi durdurmaya ve karartmaya çalışıyorlar. Allah'ın izniyle durduramadılar, durduramayacaklar. HÜDA PAR onları rahatsız etmeye devam ediyor. Pensilvanya'yı rahatsız etmişsek biz bundan hiç rahatsız değiliz, memnuniyet duyarız. Eğer şer odakları bize saldırıyorsa bu bize zarar vermez. Onların bize saldırması bizim bir taşla pek çok kurbağayı ürküttüğümüzün işaretidir. Biz karar alırken, kararımızdan zaten tereddütümüz yoktu, şüphemiz yoktu. En doğrusunun bu olduğuna karar verdik. Ondan sonraki bu saldırılar ne kadar doğru adım attığımızı bize gösterdi. Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. İmam Şafi'nin tabiriyle; 'Safını kaybedersen düşman oklarını takip et, onlar nereyi gösteriyorsa senin safın orasıdır.' Millet de bunu görüyor. Milletin feraseti ve imanı onların akıl edemeyeceği seviyededir. Onlar bu millete yabancı oldukları için anlayamıyorlar, onların da ne yaptığını görüyor.

"BİRİLERİ "HÜDA PAR'IN PARTİ PROGRAMINDAN BİR ŞEYLER BULABİLİR MİYİZ?" DİYE, ELLERİNDE MERCEKLERLE PARTİ PROGRAMIMIZI DİDİKLEDİ"

Bulunduğumuz mekana ve ortama göre insanlara kendimizi farklı gösterip aldatmaya çalışmıyoruz. Hiç kimse bizim söylediklerimize katılmak zorunda değildir. Ben şuna inanıyorum HÜDA PAR parti programını okuyanlar bize iftira eden insanların söylediklerinin karalama ve kötü niyetle söylendiğini görüyorlar. Kimin siyasi fikri varsa şiddet ve teröre başvurmadan özgürce söyleyebilir. Bunların olumlu ve olumsuz tarafları tartışılırsa kamuoyu fikir sahibi olur. Neticede hiçbir sistem tabu değildir. 2017 yılında bir referandum yapıldı. O zamana kadar parlamenter sistem geçerliydi. Halk yeni sistemi destekledi ve değiştirdi. Halk destekleyince önünde durulamaz. Siyasi ve fikri özgürlük olsun. Çoğunluk kabul ediyorsa yürürlüğe girebilir. Birileri "HÜDA PAR'ın parti programından bir şeyler bulabilir miyiz?" diye, ellerinde merceklerle parti programımızı didikledi. Bir şey bulamayınca bazı yerleri çarpıtarak vatandaşa aktardılar. Parti programımızı okuyanlar doğru bir yol üzerisindesiniz, ayrılmayın diyorlar. Bu saldırılardan öncesine göre HÜDA PAR destekleyicileri beş kat artmıştır.

"BİZ İNSAN DÜŞMANI DEĞİLİZ, BİZ KADIN DÜŞMANI DEĞİLİZ"

Biz insan düşmanı değiliz, biz kadın düşmanı değiliz. Hatta tam tersi biz, kadına düşmanlık edenlerin önüne aşılamaz engeller koymalıyız diyoruz. Bizim inancımıza gericilik diyenler, dinimizin kadına haksızlık yaptığını söyleyenler doğrudan doğruya müslüman kimliği üzerinden Müslümanlar'a saldırıyorlar. Biz başından itibaren İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kadına yönelik şiddeti durdurma kılıfı ile pazarlanıyor ama her türlü ahlaksızlığı resmi evraklar ile meşrulaştırma çalışmasıdır dedik. HÜDA PAR'ın amacı can mal din ve nesil emniyetini almaktır. Kadını koruyalım fakat korurken aileyi yıkmayalım. Bu sözleşmenin amacı aileyi yıkmaktır. Aileyi yıkmak yüzere kadını koruma kılıfı uyduruyorlar. Ben aileyi koruyalım dediğimde kadına düşmanlık yapıyor diyorlar.

"BEN NİYE ALEVİ'YE DÜŞMAN OLACAĞIM Kİ?"

Başka bir mezhebe mensup bir insana neden düşmanlık yapayım ki? Ben aynı zamanda bir davetçiyim. Böyle bir kimliğim var. Parti kimliğinin en başında yazıyor. Ben niye Alevi'ye düşman olacağım ki? Hatta bırakın herhangi bir mezhebi, başka bir inanca mensup bir insana ben neden düşmanlık yapayım ki? Benim muhatabım bütün insanlardır. Siyaset insan merkezli olmalı. İnsan güzel suretle yaratılmış ve bütün kainat onun hizmetindedir. Allah insanı kendine muhattap etmiştir. Bütün inananlar bizim kardeşimizdir.