28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Hülya Avşar, tartışan AKP ve DBP'lileri Kürtçe uyardı

Suruç'ta barınan Kobanilileri ziyaret eden Hülya Avşar, kısa süreli tartışma yaşayan AK Parti ve DBP'lileri Kürtçe 'siyaset yok' diyerek uyardı.

23 Kasım 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hülya Avşar, tartışan AKP ve DBP'lileri Kürtçe uyardı

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) yönetim kurulu üyeleri ve Hülya Avşar, dün Suriye'nin Kobani kentinden kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde barınan kadınları yaşadıkları çadırlarda ziyaret etti. Avşar, kısa süreli tartışma yaşayan AK Parti ve DBP'lileri Kürtçe "Siyaset tınne" (siyaset yok) diyerek uyardı.

"BEN KÜRT KIZIYIM"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kobanili sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye İş Kadınları Derneği de geçtiğimiz günlerde bin elektrikli ısıtıcı ile destek vermişti. TİKAD yönetim kurulu üyeleri Kezban Hatemi, Zehra Neşelavak, Nilüfer Bulut, Demet Sabancı, Esra Öztürk ile şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar, dün öğle saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya geldi. Jandarmalar eşliğinde Suruç'a geçen ve kaymakam Abdullah Çiftçi tarafından karşılanan heyet, AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Aligör Mahallesi'ndeki Merkez Yatılı İlköğretim Okulu'nda barınan Suriyelileri ziyaret etti. Hülya Avşar, ziyaret ettiği Suriyeli kadınlarla Kürtçe 'Ben Kürt kızıyım' diyerek bir süre sohbet etti.

GÖREVLİ, ÇOCUKLARI TERLİKLE DÖVDÜ

Heyet tarafından getirilen oyuncaklar ise AFAD'ın koordinasyon TIR'ında çocuklara dağıtıldı. Oyuncaklardan almak isteyen çocuklar, TIR'ın önünde izdiham oluşturdu. Yaşanan izdiham sırasında oyuncak dağıtımını durduran bir görevlinin, izdihama yol açan çocukları terlikle dövüp uzaklaştırması dikkat çekti.

TARTIŞMAYI 'SİYASET TINNE (YOK)' DİYEREK SONLANDIRDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun bulunduğu grupla birlikte DBP'li belediyeler tarafından Suruç girişine kurulan Kobani çadır kentine geçti. AK Parti ile DBP arasında çalışmaların kıyaslanması üzerine yaşanan kısa süreli tartışmanın arasına giren Hülya Avşar, "Burada insani yardım için bulunuyoruz. Bu yüzden burada siyaset yapmayın. Siyaset tınne (yok)" diyerek ortamı yumuşattı.

"NEDEN BURADAYIZ?"

Avşar Kızı, neden bu ziyareti gerçekleştirdiğini şu sözlerle aktardı: "Niye buradayız insan olduğumuz için, niye buradayız canını kurtarmak için kaçmış ailelerin çocuklarıyla birlikte bize sığınmış oldukları için, bunu tamamen insani duygularla görmek ve yardım etmek için buradayız. Hiç kimse yurdunu, ailesini terk edip gelmek istemez. Çocuklarla konuştuğumuzda 'biz 10 gün kalıp gideceğiz' diyorlar. Çocukların duyguları bu şekilde, bunu bilmekte fayda var diye düşünüyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, gerçi bir çok şey yapılmış. Burada gördüğüm kadarıyla sinema tiyatro gibi bir takım aktiviteler bile sağlanmış, yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz.''

 

Bir gazetecinin "savaşın bu kadar insanı etkilemesini nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna Avşar, "Savaşın insanların içine bu kadar girmesi bile acı verici bir şey, davulun sesi uzaktan hoş geliyor, gerçekten dokunması lazım, insan buraya gelince çok şey dokunuyor, biz buraya insani duygularımızla geldik" diye konuştu.

SİYASİ SORULARA CEVAP VERMEDİ

''Türkiye'nin İŞİD'e yardım yaptığı yönündeki'' iddialara da değinen Avşar, bölgeye insani duygularla geldiğini iddiaların kendisinin dışında olduğunu ve siyasi sorulara cevap vermek istemediğini söyledi.

İkram edilen mırrayı (acı kahve) içen Avşar, yaptığı Kürtçe esprilerle sığınmacıları güldürdü.