27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Melih Altınok: Haşim Kılıç bu soruya cevap versin!

24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in sunduğu Günün Manşeti programında Elif Çakır'ın 'Yargıtay üzerinden darbe planı' başlıklı haberini değerlendiren Gazeteci Melih Altınok, iddiaların çok ciddi olduğunu söyledi.

15 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Melih Altınok: Haşim Kılıç bu soruya cevap versin!
İşte programdan bazı satır başları:
 
PARTİ KAPATMAYI AKLINIZ ALMIYOR AMA 'PARALEL YAPI' DEYİNCE...
 
 
Murat Çiçek: Star Gazetesi'nin taşra baskısında manşetten, İstanbul baskısında da yine 1. sayfadan verdiği bir haber var. Elif Çakır'ın 'Yargıtay üzerinden darbe planı' başlıklı haberi... Bir taraftan işin kürt mahallesini karıştırmaya yeltenip, spotlar kendilerine çevrilince 'sulh hayırdadır, hayır sulhtadır' açıklamaları yapmak diğer taraftan herkesin görmediği sisli puslu ortamlarda farklı planları devreye sokuyor olmak 'ne yaman çelişkidir anne' diyesi geliyor insanın. 
 
Elif Çakır, Star Gazetesi'nde yer alan haberinde "17 Aralık ve 25 Aralık'ta yargı eliyle darbe girişimine kalkışan paralel yapı HSYK seçimlerini kaybetmesinin ardından yeni hedefini belirledi" diyor. 
 
 
YARGITAY'LA İLGİLİ CİDDİ İDDİALAR
 
 
Çakır haberinde, Ocak ayında yapılacak Yargıtay Başsavcılığı seçiminin paralel yapının hedefi olduğunu söylüyor ve 'peki böyle bir hedefin neticesinde ne yapmayı planlıyor?' diye soruyor. Haberde ayrıca "Yargıtay'da etkin olan yapı bu seçimi kazanırsa Oslo süreci, MİT tırları ve IŞİD temelinde AK Parti'ye kapatma davası açılması söz konusu olabilecek" deniliyor. Parti kapatma cümlesini aklınız almıyor değil mi? Ama 'parti kapatma' ile 'paralel yapı'yı yan yana getirdiğiniz zaman 'Ha olabilir o zaman' diyorsunuz.
 
 
Elif Çakır'ın ikinci iddiası ise, Cumhurbaşkanını 'görevi sırasında işlediği suçlar' kılıfına sokarak yargılamaya çalışabilecekleri.
 
 
CEMAAT SAVCILARI SEÇİMLERDE CUMHURBAŞKANINI TUTUKLAMAYI VAAD EDİYORDU
 
 
Melih Altınok: Bence ciddiye alınması gereken iddialar. Bu Cumhurbaşkanını tutuklama iddiaları falan seçimlere gitmeden önce cemaat savcıları tarafından vaat olarak sunuluyordu. 'Yurt dışından gelir gelmez alacağız' deniliyordu. 3 harfli kurumlara acilen giriş yapmak gerekiyor. AYM'de bir değişiklik yapmadan HSYK'daki seçimleri kazanmanın tek başına hiçbir anlamı yok. Ne yapacak? Haşim Bey'in vaadlerinin neler olduğunu gazeciler yorumluyorlar. Paralel polislerin bireysel başvuru haklarını değerlendiren dairede ciddi anlamda bir cemaat hegamonyası olduğu söyleniyor. Bunlar çok ciddi iddialar. Her sabah hangi başvurunun kim tarafından değerlendirileceği ve nasıl devreye alınacağı tartışıyormuş. 
 
 
HAŞİM KILIÇ BU SORUYA CEVAP VERSİN
 
 
Melih Altınok: Şunu sorayım sadece, AYM'ye hangi vatandaşın bireysel başvuru hakkı var ve hangisi cemaat polisleri kadar hızlı değerlendiriliyor? Haşim Kılıç bu soruya cevap versin.. Haşim Kılıç için bazı konular çok önemli. Twitter konusunda ve sokakta güvenlik güçlerine taş atılması konusunda çok hassas mesela.. Bu davaları hemen görüyor.