29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Yıldıray Oğur'dan Baransu ve Uslu'ya useful idiots (kullanışlı aptallar) benzetmesi

Operasyona şaşırmadığını belirten Yıldıray Oğur, 'twitlerden görüyorduk' derken, iki isim için ise useful idiots ifadesini kullandı.

stargazete.com18 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yıldıray Oğur'dan Baransu ve Uslu'ya useful idiots (kullanışlı aptallar) benzetmesi
İstanbul'da yapılan operasyonlarla ilgili 5N1K programında Yıldıray Oğur'dan oldukça ilginç bir tepki geldi.

Cüneyt Özdemir'in sunduğu programa telefonla bağlanan Yıldıray Oğur, Özdemir'in "şaşırdın mı?" sorusuna "şaşırmadım" cevabını verdi.

Daha önce Taraf yazarıyken, istifa edip Türkiye Gazetesi'ne geçen Oğur, isim vermeden Mehmet Baransu ve Emre Uslu gibi isimlerin Twitter'da aylar önce attıkları şantaj twitleriyle ilgili ilginç bir benzetmede bulundu. Oğur, Lenin'in ifadesi olan "Useful idiots (kullanışlı aptallar)" deyimini kullandı.

Oğur'un bu benzetmesi stüdyoda gülümsemelere sebep oldu.

İŞTE YILDIRAY OĞUR'UN KONUYLA İLGİLİ O SÖZLERİ:

Şaşırmadım. Zaten bunun haberleri önceden Twitter’da ya şantaj, ya da ucundan azıcık bazı göstermelerle söyleniyordu. Yerel seçimlere doğru buna benzer belgeler olacağı, kasetler çıkacağı hep söylendi zaten. Hepimizin haberi vardı bunlardan.




Lenin’in Avrupa’daki Sovyet yanlısı yazarlar, aydınlar için kullandığı bir laf vardır. “Useful idiot” der. Yani “kullanışlı aptallar”. Herkes bunun bir yolsuzluk soruşturması olduğuna inanabilir. Ben bunun yolsuzluk soruşturması olduğuna inanmıyorum. Bu, yaşanan tartışmalar sonucunda yargıdaki ve polisteki vesayetin artık adını açıkça koymamız gerekir. Siyasete bir operasyon bu. Siyaseti zayıf karnından yakalama operasyonu diyebiliriz. Ama bu sonuçta, bürokratik şeyin elinde biriktirdiği belgeleri, yıllardır biriktirdiği dosyaları, tartışmanın geldiği bir aşamada açmaktadır. Başka bir açıklaması da yoktur.



***