29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

''Doğu'da çalışan memurlara pozitif ayrımcılık yapılsın''

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, doğuda görev yapan memura pozitif ayrımcılık yapılarak ek ödeme verilmesini istedi.

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA) 22 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
''Doğu'da çalışan memurlara pozitif ayrımcılık yapılsın''
Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyesi Ahmet Gündoğdu, Ardahan Öğretmenevinde barış sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akil insanların görevinin görüşlerini insanlarla paylaşmak ve onların görüşlerini de iletmek için aracılık olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geçmiş dönemlerdeki sorunlarını anlatan Ahmet Gündoğdu, AKP iktidarı döneminde üniversitelerde başörtüsünün serbest olması kararına rağmen Anayasanın bunu reddeddiğini hatırlattı. Gündoğdu "Başörtülüler Cumhurbaşkanı eşi olmuşlardır, ama malesef birey olamamışlardır. Milletvekili dahi olamamışlardır. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede milletvekilliğine seçilen başörtülü Merve Kavakçı, bu ülkenin başbakanları tarafından haddi bildirilerek Meclisten kovulmuştur. Bugün Avrupa'nın merkezinde Belçika'da yüzde 99'u Hristiyan olan ülkede bizim kızımız ayakta alkışlanmakta" diye konuştu.

DOĞUDA ÇALIŞANLARA EK ÖDEME YAPILSIN

Doğu'da görev yapan memurlara pozitif ayrımcılık yapılarak ek ödeme verilmesini öneren Ahmet Gündoğdu, "Batman'da çalışan memurla, Muğla ya da Ankara'da çalışan memur aynı maaşı alacaksa, bu Doğu'da çalışan memura 2 kere yanlış yapmaktır. Onun için hem çözüm süreci ile iklimi güzelleştirelim terör bitsin. Hem de Türkiye'nin kuzey, güney, doğu ve batısını eşitleyene kadar burada çalışan arkadaşlara pozitif ayrımcılıkla ek ödemeler yapalım. Bu şekilde ülkenin çocukları, öğretmensiz, doktorsuz, mühendissiz, imamsız kalmasın" dedi.