26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Gündoğdu: Vesayetçi yapıların karşısındayız

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda, salonu dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Gündoğdu, ' Memur-Sen adalet ve haktan yana taraftır. Mehmet Akif İnan ve Mehmet Akif Ersoy'un yolunda ilerlemeye devam edeceğiz' dedi.

11 Ocak 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Gündoğdu: Vesayetçi yapıların karşısındayız

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen teşkilatını; referandum, çözüm süreci ve Filistin davasında meydanları doldurması, rakiplerinin toplamından daha fazla üyeye sahip olmasından dolayı tebrik ettiğini söyledi.

YOLUMUZ İNAN VE ERSOY'UN YOLUDUR

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, siyasetle İslam’a hizmetin önünü açtığını belirten Gündoğdu, “Erbakan hocama saygılarımı sunuyorum, rahmetle anıyorum. M. Akif İnan sendika kurarak çığır açmanın öncüsü olmuştur. Akif İnan, ‘milletimiz bu badireyi nasıl atlatacak’ sorusuna demokratikleşmek ve eşit yurttaşlık için, Müslümanlar’ın birliğini batı uygarlığının insanımıza bakıştaki çifte standardı yok etmek için sendikayı kurmuştur. Eğer merhum Erbakan hocamız manevi ve maddi kalkınma derken, terörizmle mücadele derken, Memur-Sen olsaydı hocamız yalnız kalmazdı. Bu noktada öncülük yapanlardan, Memur-Sen destanını yazanlardan Allah razı olsun. Mehmet Akif İnan ve Mehmet Akif Ersoy'un yolunda ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

IRKÇILIĞA HAYIR

Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in ortak akıl mitinglerinde ter akıttığı süreçte, rakip sendikaların Ergenekon’a ev sahipliği yaptığını belirten Gündoğdu, çözüm sürecine yönelik de değerlendirmede bulundu. Çözüm sürecinde, kendilerine akil insanlar içinde yer almaları ve süreci desteklemelerinden dolayı ‘vatana ihanet’ suçlaması yapanlara da cevap verdi. Çanakkale ruhunun gereği, ırkçılığa hayır kampanyasında ve  akil insanlar içinde yer aldıklarında, bazılarının adeta ‘şehit cenazeleri gelsin’ dercesine bu yapılanları vatana ihanet olarak addettiğini hatırlatan Ahmet Gündoğdu, “Vatana ihanet, Mehmetçiğin cenazelerini geçim kaynağı olarak görmektir” dedi.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE'YE YENİ ANAYASA

"Yeniden Büyük Türkiye için Sivil, özgürlükçü yeni bir anayasa için sorumluluk alacağız" diyen Gündoğdu, Çözüm Sürecinin de Yeniden Büyük Türkiye'nin en çılgın projesi olduğunun altını çizdi. Gündoğdu, " Irkçılığa hayır, zalimlere hayır. Mazlumdan yanayız. Eşit yurttaşlık, ebedi kardeşlik istiyoruz" dedi.

 

MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Mazluma yardım ederken, asla ırkına bakmadıklarını belirten Ahmet Gündoğdu, “Kobani ne kadar mazlumsa, Telaferdekiler, Myammar’dakiler, Doğu Türkistan’dakiler de o kadar mazlumdur. Zalimin de mazlumun da ırkına, dinine bakılmaz. Bizde bakmadan her türlü yardım yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ASIL HEDEF İSLAM

Gündoğdu, Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının kabul edilebilir bir tarafının olmadığını, saldırıyı en ağır şekilde kınadıklarını söyledi. Gündoğdu, Batı'da İslam'ı terör dini gibi gösterme gayretleri olduğunu belirterek, "Fransa'da yapılan saldırı aslında Fransa'ya değil İslam dinine yapılan bir saldırıdır. Adeta bir haçlı saldırısıdır" dedi.

VESAYETÇİ YAPILARIN KARŞISINDAYIZ

17 Aralık küresel darbe operasyonları ve dershaneler sürecinde yaşananlara da dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, “Tüyü yetmemiş yetimin malına kim göz dikerse Allah cezasını versin. Dün KPSS hırsızlığı, polis akademisi sınav sorularının hırsızlığı söz konusu olduğunda bir masumiyet karinesi diyerek, ‘herkesi suçlamayın’ diyorduk. O gün, kendilerini hırsız ilan edenlerle, bugünbir araya gelinmesi de ibretle görülmesi gereken bir durumdur. Paralelcilerin 'beddua sırası terörist İsrail'e, küresel örgütlere ne zaman gelecek?' diye merak ediyorum. Her türlü vesayetin ve kalkışma planlarının karşısında, milli iradenin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Memur-Sen'in kazanımlarını itibarsızlaştırmak için paralel medya ile ittifak yapılarak algı operasyonlarının denendiğini ifade eden Gündoğdu, "Bu millet ve bu teşkilat buna izin vermez. İddialarının arkasında bile duramıyorlar, çünkü iftira atıyorlar. Çirkefliktir bu" diye konuştu.