28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Sayısal Loto sonuçları Milli Piyango

Sayısal Loto her hafta olduğu gibi 20 Ağustos 2016 tarihli sonuçları da büyük bir merakla bekleniyor. Vatandaşlarımız tarafından en çok oynanan şans oyunlarının başında olan Sayısal Loto sonuçları 21:30 gibi açıklanacak. Geçen hafta devir yapan ve bu hafta 3 milyon TL’ye yakın ikramiye vermesi beklenen Sayısal Loto sonuçları ile ilgili tüm ayrıntılar star.com.tr’de.

28 Ağustos 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sayısal Loto sonuçları Milli Piyango

Sayısal Loto sonuçları belli oldu. Bu haftanın kazandıran numaraları 17, 19, 23, 29, 44, 46 oldu. Milli Piyango İdaresince açıklanan sonuçlara göre büyük ikramiye Ağrı Patnos’a çıktı. Sayısal Loto bu hafta tahmin edildiği gibi 3 milyon TL ikramiye verdi. Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte 5 bilen 177 kişi, 3 bin 834 lira 5'er kuruş, 4 bilen 10 bin 10 kişi, 51 lira 45'er kuruş, 3 bilen 185 bin 288 kişi, 7 lira 75'er kuruş ikramiye alacak. Çekilişte, toplam 5 milyon 689 bin 928 lira 15 kuruş ikramiye dağıtıldı. Büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin kuponunu Ağrı Patnos'tan yatırdığı belirtildi. Hasılattan KDV olarak 1 milyon 687 bin 814 lira 39 kuruş, Şans Oyunları Vergisi olarak da 942 bin 517 lira 66 kuruş kamuya aktarılacak.

Sayısal Loto 20 Ağustos 2016 tarihli sonuçları bu akşam Milli Piyango İdaresince çekilecek ve mpi.gov.tr adresinden ilan edilecek. Uzun yıllardır ülkemizde en çok sevilen şans oyunları arasında olan Sayısal Loto sonuçları bu akşam açıklanacak. Geçen hafta 6 bilen çıkmayınca bu haftaya devreden büyük ikramiyenin sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde bulabilirsiniz. Sayısal Loto sonuçları, haftanın numaraları ve büyük ikramiye tutarı…

SAYISAL LOTO SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

SAYISAL LOTO GEÇEN HAFTA SONUÇLARI

Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde kazandıran numaralar 9, 24, 28, 29, 33 ve 49 olarak belirlendi. Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca, 1 milyon 448 bin 598 lira 70 kuruş devretti. Milli Piyango İdaresince düzenlenen Sayısal Loto oyununun bin 32'inci hafta çekilişi gerçekleştirildi. Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde kazandıran numaralar 9, 24, 28, 29, 33 ve 49 olarak belirlendi. Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca, 1 milyon 448 bin 598 lira 70 kuruş devretti. Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte 5 bilen 144 kişi 4 bin 237 lira 15'er kuruş, 4 bilen 8 bin 754 kişi 53 lira 10'ar kuruş, 3 bilen 171 bin 800 kişi 7 lira 50'şer kuruş ikramiye alacak.

Çekilişte, toplam 2 milyon 363 bin 487 lira ikramiye dağıtıldı.

Hasılattan KDV olarak 1 milyon 516 bin 734 lira 46 kuruş, Şans Oyunları Vergisi olarak da 847 bin 130 lira 15 kuruş kamuya aktarılacak.

Sayısal Loto nasıl oynanır?

Milli Piyango İdaresi (Mpi) tarafından düzenlenen ve katılımcıların 1/49 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan şans oyunudur. Sayısal Loto çekilişi, özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Sayısal Loto'da çekilişler Milli Piyango İdaresi'nce belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilmektedir. Sayısal Loto'da ikramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve Milli Piyango İdaresi'nce belirlenen Şubeler yükümlüdür. İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar. Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir. Bu şekilde yapılacak devir üç haftadan fazla olamaz. Dördüncü haftada altı numarayı doğru tahmin eden çıkmazsa, bu gruba ayrılan tutar, önceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı (olmaması halinde dört numarayı) bilenler arasında dağıtılır." olarak belirlenmiştir.

Sayısal Loto çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri;

(3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden, (5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya Milli Piyango Şubelerinden, (6) bilenlere ise, ikramiyeleri (MPİ) Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.

İkramiye kazanılması sonrası Sayısal Loto oyun biletlerinin sahip olması gereken özellikler nelerdir?

Milli Piyango oyununda bir bilete ikramiye ödenebilmesi için, biletin ikramiye kazanan numaralardan birini ihtiva etmesi, çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kesik itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekir. Kendini ibraz eden biletlerden; ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da ikramiye ödenir. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez. Bilette belirtilen kurallara göre ikramiye bulunmayan, seri numarası ve ikramiye kontrol numarası itibariyle kendini ibraz edemeyen, kazınmış olan kısımda bulunan rakam, tutar, şekil, figür, motif ve benzerleri yırtılmış, delinmiş, sahte yada tahrif edilmiş olan veya kazınmayacağına dair üzerinde ihtar yazılı kısmı kazınmış olan yahut ikramiye ödeme süresi geçmiş, iptal edilmiş veya ikramiyesi ödendiğine dair ibare bulunan biletlere ikramiye ödenmez. Sayısal Oyunların biletlerinde, sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.