27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Volvo IAA’da otonom kamyonunu gösterdi

Hannover’da gerçekleşen IAA Ticari Taşıt Fuarı’nda Volvo taşımacılık sektörünü değiştirecek yeniliklerini tanıttı.

star.com.tr / Çağatay Uğur14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Volvo IAA’da otonom kamyonunu gösterdi
Otonom sistemler hayatımıza girmeye başladı. Otonom otomobiller, otonom ticari araçlar artmaya başladı. Lojistik sektöründe ise bu gelişme biraz daha yavaş ilerliyor. Ülkelerde aranan tır şoförleri, lojistik bekleyen markalar bu nedenle bu gelişmelerin hızlanmasını istiyorlar. Volvo’da bu gelişmelere en büyük desteği yapan markaların başında yer alıyor. Volvo, IAA Fuarı’nda tamamen otonom çekicisini tanıttı. İsveçlilerin çok fazla ithalat yaptığı bu dönemde bu çalışmalar onlar için de büyük bir kurtarıcı olacak. Bu otonom sistem sayesinde tüm işlerin daha hızlı olacağını söyleyen yetkililer, bu sayede depolama süreleri ve masrafları en aza ineceğini de söylüyorlar.
 
Otonom sistemler sayesinde insan hatalarını sıfıra indireceklerini söyleyen Volvo yetkilileri, bu çekicinin şehir içi versiyonu için 177 beygirlik elektrikli motor sunuyorlar. Daha güçlü versiyonunda 503 beygirlik elektrikli motor sunan kamyonun üretim tesisi için de çalışmalar yapılacağını duyurdular. Daha çevreci olacak olan fabrika sayesinde emisyon salınımı sıfıra yaklaştırılacak. Günümüzdeki Volvo kamyonların alt yapısını kullanan bu elektrikli otonom tırlar, üretim maliyetlerini de bu sayede çok aşağılara çekmeyi başarıyor. 
 
Kamyonun kalbi kontrol ünitesi
 
Volvo Vera’nın kendi başına hareket etmesini sağlayan teknoloji ise günümüzdeki otomobillerden çok farklı değil. Sadece içerisinde yer alan kontrol ünitesi aracın tüm verilerini izleyerek ona göre hareket etmekte. Aracın batarya şarj durumu, üzerindeki malın ağırlığı, malın türü gibi detayların işlendiği kamyon, gideceği tüm güzergahı cm olarak hesaplayabiliyor.