29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

2015 Ford’un otomobil yılı olacak

Yenilenen Ford Focus, farklı seçenekleriyle Türkiye’de satışa sunuldu. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “2015 Ford’un ‘otomobil yılı’ olacak” diye konuştu.

Birol KELEŞ24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2015 Ford’un otomobil yılı olacak

Ford’un küresel ölçekte en çok satılan modeli Ford Focus’un yeni nesli Türkiye’de pazara sunuldu. Ford’un yeni tasarım diliyle yenilenen Focus, sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde 1.0 litreden 1.6 litreye uzanan, benzinli ve dizel motor opsiyonlarıyla müşterilere sunulacak. Güvenlik ve konfor teknolojileri artırılan Focus’un iç mekanında da daha pratik kullanım özellikleri bulunuyor.

Yeni Ford Focus, 52 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni Ford Focus’un İstanbul’da yapılan lansmanında, 2014’ü ‘ticari araç yılı’ ilan ettiklerini hatırlatarak, 2015’i de ‘otomobil yılı’ olarak adlandırdıklarını ve bu stratejiyi ilk olarak yeni Focus’la başlattıklarını ifade etti. 2015’in heyecan verici  geçeceğini belirten Yenigün, 2015’te otomobil yeniliklerine ağırlık vereceklerini, Ford’un global tasarım diline göre yenilenmiş modellerinin yanı sıra yeni modellerle otomobil ürün gamlarını genişleteceklerini kaydetti.

Üst sınıfa ait teknoloji

Yenigün “ 2015, Ford’un ‘otomobil yılı’ olacak. Focus’la başlattığımız bu önemli değişimden güç alarak, yepyeni otomobillerimizle müşterilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Mustang, Yeni Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX ve S-MAX gibi modellerle pazardaki hedeflerimizi yüksek tutuyoruz” dedi.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk ise Focus’un yeni neslini ‘bugüne kadar üretilen en iyi Focus’ olarak nitelendirerek “Focus’un sürüş keyfi, yeni nesil direksiyon ve yürüyen aksamıyla bir üst seviyeye taşınıyor” dedi. Yücetürk “Focus, premium güvenlik donanımlarını demokratikleştirme hareketini bu yenilenme sürecinde de sürdürerek ve üst sınıflardaki teknolojileri orta sınıfta da sunarak, segmenti içinde benzersiz olmayı sürdürüyor” dedi.

Güvenlik ve konforu geliştirildi

Yeni Focus’ta 2011’de tanıtılan üçüncü nesil Focus’la sınıfında ilk defa sunulan güvenlik ve konfor teknolojileri daha da geliştirildi. Focus’ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanı sıra dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleriyle çok daha fonksiyonel hale geldi. Yeni Focus’un geliştirilen Elektronik Denge Programı’na entegre Gelişmiş Proaktif Denge  teknolojisi endüstride bir ilk olarak öne çıkıyor.      

NIssan, en çok tercih edilen Japon olmayı hedefliyor

NIssan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, yılın 10 aylık döneminde yüzde 3’lük pazar payına ulaştıklarını ve yılı da bu pay ve 21 bin 800 adetlik satışla kapatacaklarını belirterek “Uzun vadede Türkiye’de en fazla satış yapan Japon marka olmayı hedefliyoruz”dedi.

Nissan Qashqai 1.2 X-Tronic’in basın toplantısında konuşan Anaç, Nissan’ın 2007 yılından bu yana dünyada 2 milyondan fazla satış rakamına ulaşan Qashqai modelinin, Türkiye’de de bu başarısını sürdürerek 55 binin üzerinde tüketici tarafından tercih edildiğini söyledi. Yüzde 22’lik pazar payına sahip olan Qashqai’nin, konfor ve yakıt tasarrufu açısından geliştirilerek 1.2 turbo benzinli otomatik şanzıman olarak üretildiğini anlatan Anaç, yeni Qashqai’nin fiyatının 74  bin 990 TL’den başladığını kaydetti.