29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kia’dan tasarım devrimi!

Kia’nın C sedan modeli Cerato, yeni yüzünü Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Bu değişim Stringer modelini fazlasıyla andırıyor.

15 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kia’dan tasarım devrimi!
Kia, Stringer modeli ile tamamen farklı bir tasarım felsefesine giriş yaptığını bizlere göstermişti. Bu sıra dışı model, Kia’nın D segmentine çok güçlü geleceğini gösteriyordu. Şimdi ise Kia’nın tüm model ailesini yenileme zamanı. Bu değişimlerden ilk nasibini alan ise markanın C segmenti temsilcisi Cerato oldu. Cerato, Stringer modeline benzeyen kısa bagaj kapağı, alçalan tavan çizgisi ile farklı ve sportif görünmeyi başarıyor. Tasarımı dışında mekanik parçalarında da büyük değişikliğe gidilen modelde, 6 ileri manuel şanzıman ve Kia’nın yeni geliştirdiği “Inteligent Variable Transmission” adlı yeni CVT şanzımana sahip olan otomobil, 2.0 litre 147 HP güç üreten motora sahip.  Yeni geliştirilen CVT şanzıman sayesinde 100 km’de 6.7 litre yakıt tüketen otomobil, güncel modele göre 0.8 litre daha düşük yakıt tüketiyor. 
 
İleri teknoloji ile üretiliyor!

Kia Cerato’nun boyutlarında artış bu tasarımla kaçınılmaz olmuş. 4641 mm’ye çıkan uzunluğu eski nesline göre 81 mm artmış. Bu artışla bagaj hacmi artan aracın, arka koltuklarındaki diz mesafesi de artmış. Kia’nın yeni platformu sayesinde aracın iskeletinin %64’ü ileri teknoloji yüksek dayanımlı çelikten imal edilmiş. Bu sayede EuroNCap gibi çarpışma testlerinden yüksek puanlar beklenilen otomobilin piyasaya sürüleceği tarih ise belli değil.