29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Mitsubishi, puzzle’ın son parçası Attrage ile rekora koşacak

Mitsubishi yeni modeli Attrage ile 2015’te rekor kırma hedefinde. Markanın Genel Müdürü Eşref Zeka “Attrage Mitsubishi’de puzzle’ın eksik kalan tarafıydı. Tamamlanmasıyla toplamda 10 binli rakamları geçeceğiz” dedi.

Kaan Zenginli29 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Mitsubishi, puzzle’ın son parçası Attrage ile rekora koşacak

Ticari araçtaki gücünü binek otomobilde de hissettirmeye başlayan Mitsubishi, 2015 yılında atağa kalkıyor. 2015’i 10 binin üzerinde araç satışı ile kapatmayı hedefleyen Mitsubishi, marka için Türkiye pazarında tarihi rekor olan bu seviyeyi piyasaya yeni sunduğu binek otomobili Attrage ile yakalamayı hedefliyor. Yeni Attrage’yi Mitsubishi’nin puzzle’daki eksik parçası olarak niteleyen TEMSA Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka “2015’deki Attrage satış hedefimiz 2 bin adet. Önümüzdeki dönemde, ticari araçlar segmentindeki güçlü konumumuzu koruyarak, otomobil satış adetlerimizi artıracağız. Özellikle B sedan ve crossover segmentlerinde önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde söz sahibi olacağımızı düşünüyorum” dedi. 2014 başından bu yana 6 bin hafif ticari araç sattıklarını belirten Zeka “Bunun yanı sıra L200 modelimiz, kasım 2014 itibariyle toplam 3 bin 475 adetlik satış rakamına ulaşarak, yılbaşından bu yana yüzde 33’lük rekor bir pazar payına sahip oldu. Öte yandan 22 yıldır yerli olarak üretilen Canter’in Türkiye’deki toplam satış rakamı ise 80 bini aştı” dedi. 2014 sonu itibariyle otomobil ve hafif ticari satışlarının yüzde 10-15 daralma ile 750 binler seviyesinde kalmasını öngördüklerini söyleyen Zeka şunları söyledi:

Sektörde büyüme başlayacak

“Makro ihtiyati tedbirler, Merkez Bankası’nın sıkı para politikası, jeopolitik gelişmeler, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikaları ve seçim süreci otomotiv sektörüne yön vermeye devam edecek en önemli etkenler. Önümüzdeki yıl itibariyle pazardaki daralmanın yerini büyümeye bırakacağını düşünüyoruz. Öngörülerimize göre, gelecek yıl pazar yüzde 5-6 civarında büyüyebilir. Otomobil ve hafif ticari araç satışlarını birlikte düşünecek olursak, toplam pazarın 780 bin 800 bin seviyelerinde olacağını öngörüyoruz. Euro/yen kurunda yen lehine gelişmeler ile 2015 bizim için avantajlı bir yıl olabilir.”

43 BİN 900 liradan başlıyor

1.2 Intense MT ve 1.2 Intense CVT modelleri ile Türkiye pazarına giren Attrage anahtarsız giriş ve çalıştırma, yağmur ve far sensörü, elektrik kumandalı aynalar, deri direksiyon ve vites topuzu, alüminyum alaşımlı jantlar gibi iç ve dış donanım özellikleri barındırıyor. Güvenlik konusunda ise EBD destekli ABS ve BA fren destek sistemi, ASTC aktif denge kontrolü ve kaymayı önleyici çekiş sistemi, 6 hava yastığı gibi ayrıcalıklara sahip. Attrage 43 bin 900  liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı.