29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Volkswagen’in merakla beklenen modeli tanıtıldı!

Kamuflajsız halini bir türlü göremediğimiz Volkswagen Jetta sonunda gün yüzüne çıktı. Ağabeyine benzeyen modelde birçok yenilik bizi bekliyor.

star.com.tr / Çağatay Uğur15 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Volkswagen’in merakla beklenen modeli tanıtıldı!
Görüldüğü gibi Volkswagen Jetta, cesur bir tasarıma sahip değil. Volkswagen’in yeni tasarım dilinin harmanlandığı otomobil, yeni nesil VW’lere gönderim de yapıyor. Büyük farları, büyük ızgarası onun farklı görünmesini sağlıyor. Tasarım eskizlerine benzer bir görüntüye sahip olan Jetta, yakışıklı görünmeyi başarıyor. Volkswagen’in global alt yapısı olan MQB platformunda üretilecek olan Jetta, artık daha fazla motor seçeneği ve daha dinamik sürüş sunabilecek. 2652 mm’den 2685 mm çıkan aks mesafesi ile daha iyi yaşam alanı sunacak olan otomobilde genişlik ve toplam uzunluk gibi ögelerde arttırılmış. Arteon modelinde gördüğümüz gibi sportif bir tavan çizgisine sahip olan otomobilin arka tasarımında Volkswagen riske girmemiş. 
 

Tamamen yeniden tasarlandı!
Jetta’nın sıkıcı hal alan iç tasarımı baştan sona yenilendi. Bu yenilenme de ise Audi’nin sanal kokpit tasarımından ilham alındı. Geliştirilen multimedya sisteminde Android Auto, Apple Car Play, Mirror Link sunuluyor. Opsiyonel olarak alınabilen 400 watt’lık Beats Audio sistemi ise aracın kaliteli bir ses sistemine sahip olacağını gösteriyor. Güvenlik anlamında da gelişmelere sahip olan Jetta, çarpışma önleme sistemi, kör nokta uyarı sistemi, çapraz trafik uyarısı, adaptif hız sabitleme, şerit takip sistemi ve ikincil çarpışma freni gibi güvenlik donanımlarını sunacak. Amerikan versiyonlarında 1.4 litre 148 HP motor seçeneğine sahip olan Jetta, ülkemizde Golf ile aynı motor seçenekleri ile sunulacaktır.