27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Batı Türkiye’nin ne ölmesini ister ne de uyanmasını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin, “Trump’ın arkasında Evanjelistler var” dedi. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Evanjelist derken kimleri kastetti? Yardımcı Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu ile Evanjelistleri, Evanjelizmin doğuşunu, Amerika’nın Kudüs kararını, Evanjelistlerin yeni dünya anlayışını değerlendirdik.

MELEK AYDIN 31 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Batı Türkiye’nin ne ölmesini ister ne de uyanmasını

"Müslüman Türkler için Mekke, Medine, Kudüs neyse Evanjelistler içinde 7 inayet kilisesinin bulunduğu Ege Bölgesi aynı anlamı taşır. Hatta 1820’lerde İzmir’e gelen Evanjelistler Türkleri Hristiyanlaştırmak istemiş ama başaramamıştı."

- Evanjelizmin doğuşu? Tüm dünya üzerinde bu tarikata inanan insanların sayısı nedir? Evanjelistlerin hedef kitle kimlerdir?

Evanjelizmin sözcük manası kutsal kitaba yönelmektir. İznik Konsülü'nden sonra kabul edilen dört İncil’den biri olan Yuhanna temel dayanağıdır. Yuhanna’nın mezarının İzmir Selçuk’ta olduğu iddia edilir. Bu manada biz Müslüman Türkler için Mekke, Medine, Kudüs neyse özellikle Evanjelist Protestan püriten için de Ege aynı anlama gelir.  Evanjelistler için sadece Yuhanna’nın mezarı kutsal değildir, Ege Bölgesi de onlar için önemlidir. Çünkü "7 İnayet Dönemi Kilisesi bu bölgede bulunmaktadır. Bunlar; Selçuk Efes, İzmir, Bergama, Salihli, Alaşehir, Denizli ve Akhisar’dadır. Aslında belanın yedi türlüsü de Türkiye’dedir de denebilir.

- Evanjelizm bizi neden ilgilendiriyor?

Dünyadaki güç mücadelesinin 3 temel aktörü var bunları iki bağlamda ayırmak mümkün: İlki Katolik kilisesi ve Opus Dei. Buna Fetullah Gülen yapılanmasını da ekleyebiliriz. Bir diğeri Evanjelist Hristiyanlar diğer adı Siyonistlerdir. Yahudilikteki 12 Yahudi kabilesi, Hristiyanlığa 12 havari, Şii İslam’a 12 imam olarak sokulmuştur. Bugün Evanjelistler başta olmak üzere Hristiyan dünyası İsa Mesihi bekliyor. Çünkü onlara göre İsa çarmıha gerildi ve öldü. Yüce kitabımız Kur-an’ı Kerim’e göre çarmıha gerinen İsa’yı ihbar eden kişidir. Ama Kur-an’ı Kerim’de kesinlikle bir Mehdi yoktur. Önümüzdeki 10-20 yıl içinde uzaydan sinyaller yansıtarak herkesin mezhebine göre mehdi gönderecekler.

- Peki dini tahrip etmek için ne yapıyorlar?

Batı operasyonlarına dikkat ederseniz 1978’de Rusları Afganistan’a soktular. El- Kaide’ye 11 Eylül’de İkiz Kuleler'e uçakla çarpma misyonu yüklediler. Taliban’a ve DEAŞ’a tarihi eserleri, mezarları, tapınakları ve dini yerleri bombalama misyonunu yüklediler. Önümüzdeki süreçte bu gruplara iki İslam mabedini yıktıracaklar. Biz de diyeceğiz ki; zaten bunlar önüne gelen yeri yıkıyorlardı burayı da yıktılar.  

- Türkiye’de ne gibi faaliyetler yürüttüler? 

Türkiye’deki misyonerlik hareketleri sadece dini değildir. İktisadi ve siyasi hedefleri de vardır. Osmanlı Türkiye’sinde Evanjelist Hristiyanların dört hareketi vardı. 1820’lerde İzmir’de okullar, hastaneler açmışlardı. Kilise dendiği zaman herkes bina arıyor ancak Evanjelist inancına göre kilise her bir insandır. Türkiye’de 50 binden fazla Evanjelist kilise var. 

- Amaçları neydi? 

1820’lerde İzmir’e geldiklerinde Türkleri Hristiyanlaştırmak istemişlerdi. Çok gayret etmelerine rağmen şunu gördüler, Türkler dini, vatanı, namusu konusunda hassas. Ve amaçlarına ulaşamadılar. 

- Evanjelizm tarikatı ile FETÖ arasındaki benzerlikleri konuşacak olursak ne gibi benzerliklerden bahsedebiliriz? 

Dırar Mescidi'ni anlayamadan FETÖ hareketini anlayamayız. FETÖ adeta bugünün Dırar Mescidi hareketidir. FETÖ hareketi nasıl ki ev ev dolaşıp abla-ağabey formatındaysa Evanjelistlerde de aynı tarzdır. İkisi de parayı kullanır.

AMERİKA’NIN MİSYONU  BELİRLENMİŞ KADERDİR

- Hollywood ve Evanjelizmin bağlantısı nedir? Amerikan bayrağı, bir algı operasyonu mudur?  

Amerikan filmlerinde bayrak ve kiliseye özellikle vurgu yapılır. Mesela Matrix, Star Wars tamamen Mesihi bir yapımdır. Avatar’da sağ beyin sol beyin çatışmasını görürüz. Zaten batı eğitim sistemi de böyle ilerler. Hollywood film endüstrisinin temeli şudur: Toprakları işgal edeceğine zihinleri işgal et. Amerika’nın bu anlamdaki misyonu belirlenmiş kaderdir. 

"Yahudilerin yüzde 20’si İsrail devletinin yıkılmasından yanadır. Çünkü İsrail devletinin zamansız kurulduğunu ve şeriata uymadığını söylerler. Bu gruplar Amerika’nın Kudüs kararını da ciddi manada protesto ediyor" 

- Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabulünün şimdi olması neyi ifade ediyor? 

Evanjelistler ve sağ kolu, Trump’ı içeride sıkıştırdığı için böyle bir karar almıştır. Trump ne Evanjelizm’i bilir ne olup biteni. Üç kere iflas etmiş yeniden ayağa kalkmış müteahittir. Amerika’da mücadele eden 2 güç vardır. Birincisi Pentagon, silah gücüdür, ikincisi Wall Street. Yani para ve sinemadır. Obama, Wall Street’nın eseriydi. Trump ise Pentagon’un projesidir. Ancak unutulmaması gereken nokta şudur; İsrail son 10 yılda nüfusu artan değil azalan bir ülke. Özellikle Yahudilerin yüzde 20’si, İsrail devletinin yıkılmasından yanadır. Çünkü İsrail devletinin zamansız kurulduğunu, bunun da Yahudi şeriatına uygun olmadığını söylerler. Bu gruplar Amerika’nın Kudüs kararını ciddi manada protesto ediyor. 

- Peki gidişat neyi gösteriyor?

Amerika’da bir iç mücadele var. Amerika içindeki Amerika ve İngiltere milliyetçileri arasında bir mücadele. Ancak İngiltere’de ikiye ayrılmış vaziyette. Bir tarafta hükümet ve küreselciler diğer tarafta ise Kraliçe biraz yol ayrımında. Bir tarafta İran’ın da desteklediği Bitcoin zinciri, bir tarafta da Doları yeniden dünyanın merkez parası haline getirmeye çalışan Amerikan milliyetçileri. Gidişat öncelikle bir para sonra ticaret savaşı, sonra orduların istihbarat savaşı, sonrası ise kimin kimi yeneceği ile ilgili savaşa gitmekte.

- Yahudi damadın Trump’ın başkanlık seçimlerindeki etkisi nedir?

Damadının çok büyük bir etki yok. Ama başkanlık seçiminde Trump’ın 2 kozu vardı. Biri yardımcısı Pence, çünkü o Evanjelist. Bugün tele vaiz dediğimiz Amerika’da televizyon istasyonu ve gazeteler sürekli Evanjelist propaganda yaparlar. Bu anlamda Pence, Trump’ın başkan olmasında önemli bir role sahip olmuştur. Ama Amerikan kaynaklarında bir iddia var. 2001’li yıllarda Suudi Arabistan kraliyet ailesinin kökenlerinin Musevi olduğu iddiaları ortaya atıldı. Bu anlamda Musevi damadıyla Suudi Kral’ın ilişki kurması çok anormal değil. Zaten tarih boyunca Suudiler, İslam’ın iç yırtığıdır.

İSLAM TEKTİR ILIMLISI OLMAZ 

- Hz. Meryem’in İslam’da da adı geçiyor. Bu ismi kullanarak ne yapmaya çalışıyorlar? Ilımlı İslam’ın gayesi nedir? 

İslam’ın ılımlısı, serti diye bir şey yoldur, bir tek İslam vardır. Kadınsız bir İslam medeniyeti olacak ise böyle bir hayalleri varsa kıyamete kadar bekleyebilirler. İslam dünyanın problemi de kâfirler değil, münafıklardır. Savaş çıkarmanın en kolay yolu insanların dini duygularını istismar etmektir. Önümüzdeki 30 yıl içinde kadın figürü çok öne çıkacak yani Meryem figürü. Ama bu Hz. Meryem değil. Mecdelli Meryem veya Magdalalı Meryem olarak geçer. Yani iş dönüp dolaşıp Batıllığa geliyor. 13’üncü yüzyıldan bu tarafa İslam ilim ve bilim konusunda sahipsiz kaldı. Biz Osmanlı Türkleri olarak topraklara toprak kattık ama ilim ve bilimde çok geri kaldık. 

- Son savaş Armagedon’un amacı nedir?

Bu rasyonel politikanın bir savaşıdır. İstedikleri dünya savaşının çıkmasıdır. Tüm tarikatlar insanları biat kültürüne itmek ister. Sürekli sizi ikilem içinde bırakır. Önümüzdeki 10-15 yılda teknolojiyle mahremiyeti yok edecekler. Sivrisinek büyüklüğündeki dronelarla ev mahremiyetinizi merkeze iletecek bir teknolojiyle karşı karşıyayız. Mesela Amerika’nın 16 istihbarat birimi dakikada 3 milyar telefonu dinliyor.

MÜSLÜMAN TÜRK’E KEFEN BİÇENLER O BİÇTİKLERİ KEFENİ KENDİLERİ GİYECEK

"Batı, Türkiye’nin ne ölmesini ne de uyanmasını ister. Ruslardan korktukları zaman bizim jandarma olmamızı istiyorlar. Ama yeniden imparatorluk kurmamızdan da korkuyorlar."

- Borun dünyanın enerji problemini bitireceğine inanılıyor. Bor evanjelistler için ne ifade ediyor? Dünyanın bor enerjisinin yüzde 67’sine sahip Türkiye’yi ne bekliyor?

Bu coğrafyada Müslüman Türk’e kefen biçenler o biçtikleri kefeni kendileri giyecektir. Küresel güç simsarları 3 sebepten dolayı Müslüman Türkü ve Anadolu’yu hedef tahtasına alıyor. Birincisi tarihi sebepler. Batıya karşı tarihte 3 başarımız var; Çanakkale, İstiklal Harbi ve Kıbrıs… Batı, Türkiye’nin ne ölmesini ister ne de uyanmasını. Ruslardan korktukları zaman bizi jandarma olarak kullanmak istiyorlar. Ama Türkün yeniden bir imparatorluk olmasından da korkuyorlar. İkincisi dini sebeptir. Evanjelist inancında Ege Bölgesi olmazsa olmazlarındandır, neticede 7 İnayet Kilisesi buradadır. Üçüncüsü; ekonomik sebepler. Dünyada bugün artık saatte 1000 km hızda giden New York-Los Angeles arası maglev trenleri inşa ediliyor. Ama bu trenlerin en önemli özelliği yakıtıdır. Yani  hidrojendir bor temellidir. Bu yakıtın %67’si bu topraklardadır.

- Rezervlerin durumunu nasıl biliyorlar? Ele geçirmek için ne yapıyorlar? 

Dünyanın HAARP teknolojisiyle dünyanın altın rezervinin 90 bin ton olduğu söyleniyor. 90 bin ton altın rezervinin 11 bin tonu Anadolu’dadır. CIA’in web sitesindeki bilgilerde dünya rezervinin yüzde 50’sinin Türkiye’de olduğu iddia ediliyor. Ancak bir konferansımda öğretim görevlisi bir arkadaşımda, dünya rezervinin yüzde 70’inin Türkiye’de olduğunu söyledi ve sonra düşündüm Isparta’da düşen uçaktaki mühendislerin toryum mühendisi olması tesadüf müydü? 2003’ten 2013’e kadar Irak’ta 170 profesör, akademisyen, gazeteci, öğretmen mühendis vurularak öldürüldü. Büyük kriz çıkaracaklar. Kubbet-üs Sahra’yı DEAŞ gibi bir gruba yıktıracaklar. Artık Suudilerden bir şey istememiz mümkün değil. Hatırlarsınız Suudi Kralı ile Trump küre üzerine birlikte ellerini koyup poz vermişlerdi.