29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Herkes ağlarken ben fotoğraf çektim

Anadolu Ajansı’nın (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2018’de ödüller sahiplerini buldu. Bangladeş’te çektiği ‘Çocuk’ adlı fotoğrafla ‘Yılın Fotoğrafı’ ödülüne layık görülen Bosnalı foto muhabiri Damir Sagolj fotoğrafın hikayesini anlatırken “Herkes ağlarken ben fotoğraf çektim” dedi.

6 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Herkes ağlarken ben fotoğraf çektim

Anadolu Ajansı’nın (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2018’e 125 ülkeden yaklaşık 37 bin fotoğraf başvurusu yapıldı. İstanbul’da toplanan jürinin 3 günlük değerlendirmesi sonucunda 22 ülkeden 27 fotoğrafçıyı ödüllendirildi. Bosnalı foto muhabiri Damir Sagolj, Reuters için Bangladeş’te çektiği ‘Çocuk’ adlı fotoğrafıyla ‘Yılın Fotoğrafı’ ödülüne layık görüldü. Şimdi ise ödül alan 180 fotoğrafın tamamı İstanbul Taksim Maksem Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde izleyici ile buluşuyor. 15 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek serginin yanında özel bir fotoğraf seçkisi de eş zamanlı olarak Taksim Metro istasyonunda İstanbullularla buluşacak. Ayrıca yurtiçinde sergilenen ödüllü karelerin, önce New York’taki BM Genel Merkezi, ardından da Moskova’daki Red October Gallery’de görücüye çıkacağının müjdesi de şimdiden verildi. 

HER KAMPDA AYRI BİR TRAJEDİ VE HÜZÜN 

“Çocuk” adlı fotoğrafıyla “Yılın Fotoğrafı” ödülüne layık görülen Bosnalı foto muhabiri Damir Sagolj ödüllük fotoğrafın hüzünlü hikayesini anlattı. Sagolj, “Bangladeş’teki kamplarda yaşayan insanlar büyük bir hayat mücadelesi veriyor. Etnik temizlikten kurtulmak için çok tehlikeli bir yolculuk yapıyorlar. Ancak tehlike orada bitmiyor. Örneğin fotoğraftaki çocuk büyük ihtimalle zatürreden öldü. Bu, çekerken büyük bir etkisi olacağını bildiğiniz ve ne yazık ki güçlü kalan ve gittikçe daha da güçlenen fotoğraflardan biriydi. Kamplar nereye giderseniz gidin trajediyle dolu” diye konuştu.