28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Proteini içinde saklı 7 besin

Vücutta birçok fonksiyona yardımcı olan proteinin günlük alınması gereken 0,8 gramdır. Diyetisyen Emre Uzun, yüksek proteinli diyetlerin kilo vermeye yardımcı olduğunu ve protein alımı yüksek proteinli gıdalar tüketin diyor.

9 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Proteini içinde saklı 7 besin

Karides

Karides diyette bulunabilecek iyi bir besindir. Sadece protein miktarının yüksek olması değil, kalori, karbonhidrat ve yağ miktarının da düşük olması sebebiyle iyidir.85 gramında 17 gram protein içerir ve sadece 90 kaloridir.

Hindi Göğsü

Hindi düşük yağlı bir protein kaynağıdır. Kanatlıların en yağsızlarındandır. 85 gram kızartılmış, derisiz hindi göğsü yaklaşık 24 gram protein ve 115 kalori içerir.

Yumurta Akı

Yumurta kaliteli bir protein kaynağıdır çünkü tüm aminoasit çeşitlerini içerir. Çoğu vitamin, mineral ve antioksidanlar yumurtanın sarısında bulunur. Ama yumurtanın akı da %60 oranında protein içerir.

Kurutulmuş Balık

Kurutulmuş balık birçok çeşidi olan lezzetli bir atıştırmalıktır. Yüksek protein ve düşük yağ için; morina balığı, halibut (yassı dil balığı), mezgit ya da pisi balığı tercih edilmelidir.28 gram kurutulmuş balık 18 gram protein içerebilmektedir.

Tavuk Göğsü

Tavuk en çok tüketilen yüksek proteinli besinlerden biridir. Tavuğun göğüs kısmı en yağsız bölümdür. 85 gram kızartılmış, derisiz tavuk göğsü yaklaşık 27 gram protein ve 140 kaloriye sahiptir.

Ton Balığı

Ton Balığı neredeyse saf bir protein kaynağıdır. Çok düşük kalori ve yağ miktarına sahiptir. 85 gram taze sarıyüzgeç tonbalığının bir konservesi yaklaşık 20 gram protein içerir ve 92 kaloridir.

Mezgit

Mezgit hafif tatlı bir balıktır. 85 gramında 20 gram protein ve 100 kalori vardır. Omega-3 açısından zengindir. Aynı zamanda yüksek miktarda kolin ve B12 vitamini içerir.Farklı olarak, bünyesinde en az cıva bulunduran balıktır.