29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

‘Süper insan’ olmak için haftada dört saat yeter!

Birkaç torba buzla yağ kaybını yüzde 300 nasıl artırırsınız? Basit bir diyetle 30 günde nasıl 10 kilo verirsiniz? 12 haftada 5 km yerine nasıl 50 km koşabilirsiniz? ABD’li yazar Timothy Ferriss, 4 Saatte Süper İnsan adlı bestseller kitabında tüm ipuçlarını veriyor.

İnci Döndaş20 Nisan 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Süper insan’ olmak için haftada dört saat yeter!

“Genetik kodlara lanet olsun” deyip de sağlıklı bir hayat ve mükemmel bir vücuda sahip olmak ister misiniz? ABD’li Timothy  Ferris, insan bedenini değiştirme konusunda her türlü diyet, ürün ve vaadi 10 yıl boyunca denedi; bilimsel araştırmalar sonucundaki verilere göre kendi yöntemini oluşturdu. Öğrendiklerini şimdi de dünyadaki herkesle paylaşıyor. Şöyle ki onun söylediklerini yaparsanız 30 gün içinde 9 kilo vereceğinizi, yağ yakımını yüzde 300 artıracağınızı, popunuzu ve basenlerinizi inceltebileceğinizi, karın kaslarınızı güçlendireceğinizi söylüyor. Tüm ayrıntılar, Altın Kitaplar tarafından Türkçe’de yayımlanan 4 Saatte Süper İnsan adlı kitapta. 

Dünyanın en iyi bilim insanları, doktorları ve atletleriyle bağlantılarının olduğunu anlatan Ferriss, böylece bilimsel makalelerde yer almayan ayrıntılara kolayca ulaştığını söylüyor. Kendisini adeta bir kobay faresine dönüştüren Ferriss, yediği ve içtiğini ölçümledi, egzersizlerin vücudunda yaptığı değişiklikleri an be an takip etti. Ferriss’in yaptıklarını tüm sonuçlarıyla anlattığı 4 Saatte Süper İnsan adlı kitabı ABD’de uzun süre çok satanlar listesindeydi. Her zaman hayal ettiğiniz vücuda haftada dört saatinizi ayırarak sahip olabileceğinizi söyleyen Ferriss’in önerilerinden işte birkaçı...

Bir haftada 20 dakikayı Kettlebell’e ayırın

Egzersizin yeni gözdesi kettlebell (çaydanlık dambıl) ile sadece sallama hareketi yaparak vücudunuzdaki pek çok kası çalıştırabilirsiniz. Bütün bir hafta boyunca en fazla 20 dakika yapacağınız bu sallama hareketiyle bedendeki yağ oranını düşürüp sırt, kol, bacak, kalçadaki kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Bu hareket kadınlarda kalça kaslarının çalışmasına da yarıyor. Kaslarınız güçlendiğinde zamanla kettlebell’in ağırlığını ve egzersizdeki tekrar sayısını artırabilirsiniz. Erkeklerin 20-24, kadınların ise 16-20 kiloluk kettlebel ile başlaması tavsiye ediliyor. 

Egzersiz yapmadan 30 günde 10 kilo nasıl verilir?

Çoğu kişi için 10 kilo vermek giysilerde iki beden ufalmaktır. ‘Yavaş Karbonhidrat Diyeti’ ile bunu başarmak mümkün. Ama beş kuralı mutlaka uygulamanız gerekiyor: Beyaz karbonhidratlardan uzak durulacak, aynı yemekler tekrar tekrar yenilecek, kalori içilmeyecek, meyve yenilmeyecek, bir gün izin yapılacak. Yenilecek besinler arasında yumurta, tavuk göğsü, dana eti, yeşil mercimek, kırmızı fasulye, ıspanak, brokoli, karnabahar, lahana, kuşkonmaz, bezelye, brokoli, taze fasulye gibi yiyecekler bulunuyor. Bunları basit yöntemle pişirip dilediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmanız, meyveye el uzatmamanız ise diyetin diğer kuralları. Haftanın altı günü böyle beslendikten sonra bir gün boyunca dilediğinizi yiyebilirsiniz. Cheesecake, abur cubur, pizza, ne istiyorsanız serbest! Unutmayın bu diyet sadece 30 günlük.

Buz tedavisi  ve soğuk su yağ yakıyor

Buz tedavisi, yağ kaybı için hormonları harekete geçirir. İçi buz dolu bir torbayı ensenize veya göğsünüzün üzerine koyduğunuzda çok işe yarıyor. Televizyon izlerken 20-30 dakika buz tedavisini uygulayabilirsiniz. Sabahları uyanınca boş mideye en az 500 mililitre buzlu su içmek metabolizma hızını artırıyor. Kahvaltıdan ya da yatmadan önce 5-10 dakika soğuk suyla duş da yapabilirsiniz.  Suyun özellikle ense ve sırtınızın üst kısmına akmasına özen gösterin. Eğer daha fazlasına dayanabiliyorsanız titremeye yol açan 20 dakikalık soğuk su banyosu tam size göre!