28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Tatil hayalleri ağaç tepesinde

Tatilcilerin gözü yükseklerde. Lüks penthouse’ların kral dairelerini unutun. Şimdi ultra lüks Tarzan evlerinde bir hafta konaklamak revaçta. Seyahat uzmanlarına göre, ağaç evlere olan talep geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 arttı. Bu fikirden yola çıkan online rezervasyon sitesi hotels.com, ağaç evlerin en iyileri nibelirlemek için bir anket yaptı. Böylece kategorideki 10 muhteşem ağaç ev seçildi. İşte yılın en gözde ağaç otelleri...

4 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tatil hayalleri ağaç tepesinde

Tree Hotel – İsveç

Bir otel kapısını açmak yerine ona tırmandığınızı hayal edin! Tree Hotel, ilginç ve özel tasarıma sahip çevre dostu ağaç evleriyle stil olanaklarını yükseltiyor. Uzun çam ağaçları arasında bir Aynalı Küp, Kuş Yuvası veya UFO’da uyuduğunuzu düşünün! Ağaç evlerde bulunan özel dev hamaklar sayesinde yıldızları ve Kuzey Işıkları’nı seyredebilirsiniz. Otelde gecelik 2 bin 18 TL’den başlayan fiyatlarla oda bulmak mümkün.

Keemala–Tayland

Bir uçurumun kenarında kendinize ait 30 metrekarelik bir sonsuzluk havuzunda dalış yapmak ister misiniz? Bunu, Phuket’e 40 dakika mesafede bulunan ve kayaklıklar üzerine inşa edilen muhteşem Bird’s Nest ağaç evlerinde yapabilirsiniz. Yağmur ormanı manzarasına sahip villalarda devasa muson duşları ve bağımsız küvetler bulunuyor. Keemala’da bin 552 TL’den itibaren oda bulabilirsiniz. 

Azulik - Adults Eco-Resort–Meksika

İçinizdeki çocuğu serbest bırakın ve Tulum’un turkuaz denizinin üzerinde sallanın. Bunların hepsini yalnızca size özel villada yapın. Bu ahşap konaklama yerlerinde deniz manzaraları, dış mekanda mozaik küvetler, salıncaklı bir teras ve asma Bali yatağı bulunuyor. Maya ormanının 12 metre üstüne inşa edilmiş Kin Toh restoranında egzotik lezzetler sunuluyor. Otelin gecelik fiyatları 933 TL’den başlıyor. 

Daintree Eco Lodge & Spa-Avustralya 

Gerçekten rahatlatıcı olan bir yere giderek medeniyetten uzaklaşmak mı niyetiniz? O zaman rota Avustralya. Ağaç ev tarzı odalarda doğayla iç içe olabilir ve Kuzey Queensland’in eski Daintree yağmur ormanları deneyimini tam anlamıyla yaşayabilirsiniz. Lüks villaların ağaç evlerinde sıcak su havuzları bulunuyor. Yağmur ormanı lagünün üzerinde bulunan büyüleyici restoranda özel bir akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Otelde gecelik 931 TL’den başlayan fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Four Seasons Resort–Kosta Rika

Tepedeki vaha, Papagayo Yarımadası’nın altın plajlarına bakıyor. Deniz seviyesinin yaklaşık 100 metre üzerindeki tatil merkezinin süitleri büyüleyici orman kanopisinin içinde bulunuyor. Misafirler, 5 yıldızlı süitlerinde kendi özel atlama havuzlarının tadını çıkarabiliyor. Misafirler golf sahasında stres atarken, çocuklar ise bir doğa kampı macerasına çıkıyor. Otelde gecelik fiyatlar bin 743 TL civarında. 

Tsala Treetop Lodge, Plettenberg Bay-Güney Afrika

Bu otel, Güney Afrika’nın tenha bölgelerinde, Garden Route’un kalbindeki ağaç tepelerde bulunuyor. Özel spa banyoları, şömineleri ve hatta sonsuzluk havuzları mevcut. Otel ayrıca, orman zemininin üzerindeki özel bir terasta eşsiz bir yemek deneyimi sunuyor. Otelin fiyatları gecelik 769 TL. 

Japamala Resort, Tioman Adası–Malezya

Doğayı tekrar kucaklamak istiyorsanız burası kesinlikle gidilecek bir yer. Tioman Adası’ndaki ormanın alçak arazilerinde bulunan bu otele sadece tekneyle ulaşılabiliyor. Yürüme köprüleri, inanılmaz Güney Çin Denizi manzarasına sahip bu büyüleyici ağaç evleri birbirine bağlıyor. Ağaçlardaki sıcak su havuzlarında rahatlayıp, denizin üzerinde kıyıdan 100 metre uzaklıktaki restoranda yemek yemenin tadını çıkarabilirsiniz. 625 TL’den başlayan fiyatlarla oda bulunuyor. 

Aqua Wellness Resort – Nikaragua

Nikaragua’nın Emerald Sahili’nin yemyeşil tropikal ortamında kendinizi dalga ve tropikal kuş sesleriyle uyanırken bulacaksınız. Buradaki ağaç ev villalarda atlama havuzları, dış mekanda Bali duşları ve her gece güneşin Pasifik’te batışını izlemek için mükemmel ve özel bir teras bulunuyor. Otelde gecelik 690 TL’den başlayan fiyatlar sunuyor.