29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

2 milyon tek yürek oldu yeni Türkiye’ye sahip çıktı

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına destek veren milyonlar, Maltepe’de “Milletin Adamı” diye haykırdı. Konuşmasına İstiklal Marşı’nı okuyarak başlayan Başbakan, “Biz ‘yeni Türkiye’ dedikçe ışıktan korkanlar, değişimden korkanlar taarruz ediyor. Yalanla, iftirayla, şantajla, montajla değişime direniyor, aydınlığa ayak diretiyorlar” dedi.

Mustafa Meydan/İstanbul4 Ağustos 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2 milyon tek yürek oldu yeni Türkiye’ye sahip çıktı

 

YENİKAPI’DAKİ 1.5 MİLYONLUK KATILIM REKORU MALTEPE MİTİNGİNDE KIRILDI

CUMHURBAŞKANI: adayı ve Başbakan Erdoğan, İstanbul Maltepe’de düzenlenen mitingteki konuşmasına, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak başladı. Duygusal anların da yaşandığı mitingde Erdoğan şunları söyledi:

AYDINLIĞA AYAK DİRETİYORLAR: Eski Türkiye’nin aktörleri değişimden rahatsız oldu. Işıktan korkanlar taaruz ediyor. İftirayla, montajla, aydınlığa ayak diretiyor. Biz, Hakk’a ve halka teslim olmuşuz. Sizin manşetleriniz, tehditleriniz bize işlemez. Sizin kurşunlarınız, suikast planlarınız, işaret ettiğiniz darağacı yolları bize işlemez. Allah’a hamdolsun işlemedi.

HİZMET İÇİN KOŞACAĞIZ: 2023 hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Allah ömür, siz yetki verdikçe, milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Cumhurbaşkanlığım sürecinde de ülkesine hizmet için koşan bir Erdoğan göreceksiniz

KILIÇDAROĞLU NEDEN SUSUYORSUN: Filistin’de şu ana kadar 10 gazeteci hayatını kaybetti. Dünyadan tepki var mı? Ey uluslararası basın, ey basın örgütleri neredesiniz? Türkiye’de, terör suçluları için ‘gazeteciler tutuklu’ diye ayağa kalkarsınız, Filistin’de ölen gazetecileri neden görmüyorsunuz. Kılıçdaroğlu, ‘İsrail’de basın özgür’ diyordun. Kendi ülkeni dünyaya şikayet ediyordun. Neden susuyorsun? Konuş, konuş niye susuyorsun?

MEKTUPLA GÜYA TEHDİT EDİYOR: Türk ABD dostluk grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor. Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar. Buradan sesleniyorum: kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar. Öldürdükçe daha da korkacaklar. Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar. Gün gelecek zulümlerin hesaplarını verecekler.

PENSİLVANYA TIRLARI ÇEVİRDİ: Adana’da, MİT’in Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize insani yardım götüren o tırlarını kim çevirdi? Pensilvanya. Emniyetiyle silahlı kuvvetlerin içerisindeki grup, paralel yargı, el ele verdi, MİT mensuplarını yerlerde süründürerek dövdüler. Bunlar olurken CHP’nin, Bahçeli’nin sesini duydunuz mu? Yardımlar Türkmenlere gidiyordu. Niye sesiniz çıkmadı?

MİLLİYETÇİLİĞİ FASON: Muhtaçlara ulaşma, mazlumların hakkını savunma, Türkmenlerin ihtiyaçlarını giderme noktasında ne CHP ne de MHP elimize su dökemez. MHP’nin milliyetçiliği fason, halkçılığı da sahte.

KASIMPAŞALIYIZ: Sizin karşınızda milletvekili, başbakan değil, cumhurbaşkanı adayı değil, en başta Kasımpaşalı Erdoğan var. İnşallah hep de öyle olacak.

PAZAR GÜNÜ SANDIĞA GİDİN: 10 Ağustos Pazar günü sandıklara gitmeyi ihmal etmeyin. Eğer sizler takdir ederseniz, seçerseniz, İstanbul’dan başlayan kutlu yolculuğu artık başka bir safhaya taşıyacağız.

YANLARINA BİR KAFADAR DAHA BULDULAR

Ekmeleddin İhsanoğlu, Yahya Kemal’in “Süleymaniye’de bayram namazı” diye bir şiiri olduğunu söylüyor. Yahya Kemal’in “Süleymaniye’de bayram sabahı” diye bir şiiri var. Bugün edebiyatçı olduğunu söylemiş. Edebiyatçı ya. İyi hazırlanmamış. ’Çekoslavakya devlet başkanı arkadaşım’ diyor. Ya Ekmel, Çekoslavakya, diye bir devlet mi kaldı ya. Artık Çek Cumhuriyeti var. Sen nasıl tanıyorsun? Çekoslavakya iki ayrı devlet oldu. 21 sene oldu. Yarın da çıkıp Yugoslavya, öbür gün çıkıp Sovyetler Birliği derse şaşırmayın. CHP genel müdürü, genel başkanı milleti eğlendiriyordu, şimdi yanlarına bir kafadar daha buldular. Hisseli harikalar kampanyası.

Bu zat siyasetin s’sini bilmez

Bu zat siyasetten anlamaz, siyasetin s’sini bilmez. Siyaset insan yönetme sanatıdır. ‘O makamda siyaset yapılmaz’ diyor. Cumhurbaşkanlığı makamına giden siyaseti bilmezse zaten hiçbir şeyi yapamaz. Oraya biz sekreter seçmiyoruz. İslam Teşkilatı Örgütü’ne sekreter oldun biliyoruz da ama Türkiye Cumhuriyeti’nin başına genel sekreter seçmiyoruz,  cumhurbaşkanı seçiyoruz.

Neymiş, profesörmüş. Üç dil biliyormuş. Tercüman mı bu? Biz tercüman mı arıyoruz, yoksa ülkeyi yönetecek adam mı? Tercüman arıyorsak çok. Üç dil bilen de, 5 dil bilen de var. Ben işte tercümanla yürütüyorum işi.

VASİYETİNİ AÇIKLADI: BENİ İSTANBUL’A DEFNEDİN

Başbakan olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting. Bugün İstanbul’a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir.  Son nefesime kadar milletimle, yol arkadaşlarımla, İstanbul’da olmayı sürdüreceğim. Bugüne kadar bir arada yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan helallik diliyorum.

MALTEPE’DEN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SELAM OLSUN

Bugün 10 Ağustos mitingi yapılmıyor, Maltepe’den Irak’a, Suriye’ye, Myanmar’a, Somali’ye, Mısır’a “Biz buradayız” diye haykırılıyor. ‘Buradan Filistin’e, Kudüs’e, Ramallah’a, Nablus’a, Eriha’ya, ‘Kardeşleriniz işte burada’ diye sesleniyoruz. Gazze’nin çocuklarına, mazlumlarına, masumlarına selam gönderiyoruz. Gazze, öfkemizle, yanan yüreklerimizle buradayız. Elimizle, olmuyorsa dilimizle, yapamıyorsak gönlümüzden buğz etme görevini yerine getiriyoruz Gazze. Sanma ki uzaktayız Gazze. Senin yanında, senin yanıbaşındayız.

İsrail, Hitler gibi ‘ari’ ırk peşinde

Ağır ağır, karış karış sürerek, öldürerek, zulmederek Filistinlilerin o topraklarda yaşam haklarını ellerinden aldılar. Şu anda orada hayata tutunmaya çalışan Filistinlilere de tahümmülü yok, onlar da ölsün, onlar da sürgüne gitsin istiyorlar, onlar da evlerini, vatanlarını, yurtlarını terketsin istiyorlar. Hitler, Almanya’da nasıl ari bir ırk oluşturmaya çalıştıysa İsrail Devleti de şu anda orada aynı hedefin peşinden koşuyor.