29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

ABD’nin Gülen’i vermemek için bahanesi kalmadı

“Darbenin Gülen’le bağlantısını ispat edin” diyen Amerika’ya, istediği belgeyi FETÖ’cüler verdi. Örgütün tepe noktasındaki üyelerinin o gece Pensilvanya’yla mesajlaştıkları ortaya çıktı.

24 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
ABD’nin Gülen’i vermemek için bahanesi kalmadı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan cep telefonlarından ikisinin, örgütün sivil imamları Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek’e ait olduğu belirlendi. Bilişim uzmanlarının 4 telefon ve SIM kartlar üzerinde yaptıkları incelemeye ilişkin rapor Akıncı Üssü darbe girişimi davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 

Emniyetçe hazırlanan raporda, Çiçek’in, darbe teşebbüsü tarih ve saatinde ABD’de Pensilvanya eyaletinde bulunan ve sanığın rehberinde “Eczacı Abdi” olarak kayıtlı kişiyle FaceTime üzerinden 3 dakika 51 saniye, hemen öncesinde örgütün tepe yöneticilerinden Cevdet Türkyolu’nun oğlu olduğu belirlenen Esat Türkyolu ile 35 saniye görüştüğü, örgüt elebaşının yanında bulunan “Hkn Ada Avukat” olarak kayıtlı kişiyle ise mesajlaştığı tespit edildi. 

ABİ BOZUN NAMAZI

Raporda şunlar kaydedildi: “Sanığın, 15 Temmuz’da ‘Eczacı Abdi’den, örgüt lideri Fetullah Gülen ile anlık olarak görüşme isteği olduğu tespit edilmiştir. Saat 20.49’da ‘Ölüm kalım’ şeklindeki mesaj gövde metninde, sanığın ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsünden örgüt lideri Fetullah Gülen’i haberdar etmeye çalıştığı tespit edilmiştir. Saat 20.49’da ‘abi bozun nmz’ şeklindeki mesaj gövde metninde sanığın o anda namazda olan örgüt üyelerinin namazlarını bozarak, örgüt liderinin kendisiyle telefonda görüşmesi gerektiğini istediği tespit edilmiştir.” Batmaz’ın ise FETÖ/PDY içindeki faaliyetleri nedeniyle adli makamlarca aranan veya yargılanan kişilerle görüştüğü belirlendi.

4 FETÖ’cü ‘Kartallar’dan kaçamadı

Edirne 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı ‘Hudut Kartalları’ Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri kıyısında biri çocuk, 5 şüpheli yakaladı. Yasa dışı yollardan sınırın diğer tarafında geçmeye çalışan şüphelilerin FETÖ/PDY’nin şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı Aydın Y., Merve Y., Zülküf T. ile Elif T. olduğu belirlendi. Şüphelilerden ‘Zübeyir’ kod adını kullandığı belirtilen Zülküf T.’nin örgütün ‘Gümüşhane Üniversitesi ve polis okullarına öğrenci alım sorumlusu’ olduğu saptandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sınırdaki işlemlerinin ardından Jandarma Komutanlığı’na, çocuk ise yakınlarına teslim edildi.