29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AK Parti 2015 seçimleri hangi illeri kazandı, AK PARTİ kazandığı iller burada (AKP illere göre sonuç)

AK Parti oy oranları ve kazandığı iller belli oldu. AK Parti hangi illeri kazandı? AK Parti il il oy oranı burada. AK Parti hangi illerde birinci geldi? İşte AKP detayları...

1 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AK Parti 2015 seçimleri hangi illeri kazandı, AK PARTİ kazandığı iller burada (AKP illere göre sonuç)

AK Parti oy oranları ve kazandığı iller belli oldu. AK Parti hangi illeri kazandı? AK Parti il il oy oranı burada. AK Parti hangi illerde birinci geldi? İşte AKP detayları... Sandıkların kapanması ve oyların sayılmaya başlanmasıyla ilk veriler de gelmeye başladı. Şu ana kadar Türkiye genelinde sandıkların yüzde 85'i açıldı. En çok oyu alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 50,15. AK Parti'nin oy oranı sandıklar ilk açıldığında yüzde 57 idi. AK parti'de kutlamalar erken başladı. Balkon konuşması için hazırlıklar başladı.

AK PARTİ KAZANDIĞI İLLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SANDIKLARIN YÜZDE 85’İ AÇILDI, AK PARTİ 276 SINIRINI AŞMIŞ GÖZÜKÜYOR

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti yüzde 50.15 oy oranı ile 326 milletvekili
çıkarmış gözüküyor. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti tek başına iktidar için gerekli olan 276 milletvekilini çıkarmış durumda.

AK PARTİ 4 İLDE MİLLETVEKİLİ KAPTIRMADI

AK Parti resmi olmayan sonuçlara göre 4 ilde milletvekillerinin tamamını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti Rize, Düzce, Çankırı ve Karaman illerinde birinci parti olurken milletvekillerinin tamamını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti, Rize 3, Düzce 3, Çankırı 2 ve Karaman'dan 2 milletvekili çıkardı. AK Parti bu illerde 7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre benzer bir sonuç çıkardı.

AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oyunu artırdı

1 Kasım resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oy oranını yükseltti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkardı. Milletvekili aldığı illeri koruyan AK Parti, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de milletvekili çıkaramıyor.

Erzurum, Bingöl, Mardin, Kars, Elazığ ve Şanlıurfa'da ise 7 Haziran seçim sonuçlarında olduğu gibi milletvekili sayısı değişmedi.

AK Parti’de kutlamalar erken başladı

Bakanlar, parti yöneticileri seçim bölgelerinden Ankara'ya gelmek üzere yola çıktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti 7 Haziran seçim sonuçlarının aksine açık ara farkla önde gitmesi ile birlikte çok sayıda bakan, parti yöneticisi balkon
konuşmasına yetişmek üzere Ankara'ya doğru yola çıktı.

Genel Merkez Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı balkon konuşması için hazırlıklarını tamamladı. Bu arada sonuçları alan çok sayıda AK Partili de parti genel merkezinin önüne gelmeye başladığı gözlendi. Partide morallerin yüksek olduğu gözlenirken, parti yöneticilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bilgilendirdiği belirtildi.

Davutoğlu'nun, Ankara'ya hareketinden önce seçim bölgesi olan Konya'da kısa bir konuşma yapacağı öğrenildi.