27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: İslam alemi olarak Müslümanca bir duruş sergilememiz gerekir

AK Parti Genel Sekreteri Şahin, 'ABD'nin bu tarihi hatadan bir an önce dönmesi için İslam alemi olarak Müslümanca bir duruş sergilememiz gerekmektedir.' dedi.

AA7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AK Parti Genel Sekreteri Şahin: İslam alemi olarak Müslümanca bir duruş sergilememiz gerekir

AK Parti̇ Genel Sekreteri̇ Fati̇h Şahi̇n, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "ABD'nin bu tarihi hatadan biran önce dönmesi için İslam alemi olarak Müslümanca bir duruş sergilememiz gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'nin kutsal mekanımız Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı alması ile birlikte bölgede ve dünyada belki de geri dönüşü mümkün olmayan bir kargaşa fitili ateşlenmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası anlaşmalara, diplomasiye ve Kudüs'ün tarihi statüsüne aykırı olan bu karar sonucunda dünya barışının çok büyük bir yara aldığını belirten Şahin, ortaya çıkabilecek her türlü zaafiyet ve kargaşadan ise tarih huzurunda bizzat ABD yönetiminin sorumlu olacağını vurguladı.

"Kutsal emaneti, gündemimizden çıkardığımızda ellerimizden kayıp gider "

İslam ümmetinin ilk kıblesi ve Hz. Peygamber'in İsra ve Miraç mekanı olan "Barış Şehri" Kudüs üzerinde böylesine talihsiz bir tasarrufta bulunulmasının ateşle oynamaktan farksız olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"ABD'nin bu tarihi hatadan bir an önce dönmesi için İslam alemi olarak Müslümanca bir duruş sergilememiz gerekmektedir. Kudüs hak ettiği konuma tekrar gelene kadar bu davanın bizatihi takipçisi ve savunucusu olmak ise Müslümanlar ve ümmetin son kalesi Türkiye olarak bizlerin boynunun borcudur. Herkes sussa, sırtını dönse bile bizler Türkiye olarak, Filistin için, Kudüs için, haykırmaya ve hak aramaya devam edeceğiz.

Kudüs'ü gündemimizden çıkardığımız gün bu kutsal emanetin ellerimizden kayıp gidebileceğini bir an olsun aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir. Bu yüzdendir ki İslam alemi olarak artık Ebabil beklemeyi bırakmalı ve öz memleketimiz olan Kudüs'e Sıla-ı Rahim yapmalıyız."