28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

AK Parti Sözcüsü Çelik, saldırıya ilişkin 24'e konuştu: Hiç kimse Türkiye'nin güvenliğine gölge düşüremez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'a düzenlenen silahlı saldırı hakkında 24 TV'ye açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Demokrasimizin güvenliği bütün siyasi partilerimizin güvenliğini içerir. Türkiye'de seçim süreçlerine gölge düşürecek bir eyleme izin verilmez. Sandığa doğru giderken seçim güvenliği açısında bir algı yaratmaya çalışanlar olabilir, Türkiye bunları bertaraf etme konusunda son derece tecrübelidir' dedi.

İLKNUR KARAKELLE10 Şubat 2024 Cumartesi 19:14 - Güncelleme:
AK Parti Sözcüsü Çelik, saldırıya ilişkin 24'e konuştu: Hiç kimse Türkiye'nin güvenliğine gölge düşüremez

İstanbul Küçükçekmece'de belediye başkan adayı Aziz Yeniay'ın silahlı saldırıya uğradığı olaya ilişkin 24 TV ekranında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde en önemli konulardan birinin seçim güvenliği olduğunu vurgulayan Çelik, bu tür olayların gerçekleştirilebildiğini geçmiş seçim dönemlerinde de gördüklerini ifade etti. Çelik, "Türkiye'de seçim süreçlerine gölge düşürecek bir eyleme izin verilmez. Her ne olursa olsun hiç kimse Türkiye'de bir güvensizlik ortamı oluşturamaz. Sandığa doğru giderken Türkiye'de seçim güvenliği konusunda bir algı oluşturmaya çalışanlar olabilir. Vatandaşımızla sandık arasına geçmişte bir takım eylemlerle girmeye çalışanlar oldu, Türkiye bunları da bertaraf etme konusunda tecrübelidir" dedi.

Yaralı vatandaşa geçmiş olsun dileğini ileterek, saldırıyı lanetleyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emniyetimiz işinin başındadır. Çok kısa zaman içerisinde bu olayın aydınlığa kavuşturulacağından, bu eylemi gerçekleştirenlerin yakalanacağından hiçbir şüphe yoktur. Bu çerçevede şunu açıkça ifade etmek gerekir; bu tip dönemlerde özellikle bütün partiler sokaklarda seçim çalışmaları yaparken, bu tip eylemlerin hem güvenlik açısından hem de seçime dönük olarak oluşan bu pozitif atmosferi baltalamak açısından birtakım hedefleri olabiliyor. Ama bunlar şimdiye kadar hiçbir zaman amacına ulaşamadı, bundan sonra da hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır. Türkiye, her zaman olduğu gibi sokakları güvenli bir şekilde, sandıkları güvenli bir şekilde bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır. Bundan hiçbir şüphe yoktur."

Çelik, güvenlik güçlerinin ve adliye mensuplarının işinin başında olduğunu belirterek, "Türkiye'nin demokrasisi sağlamdır. Vatandaşımızın demokrasiye sahip çıkma iradesi son derece yüksektir. Bütün siyasi partilerin çalışmalarını yaparken tam bir güvenlik içinde yapması için herkes işinin başındadır. Türkiye, bu konuda her zaman büyük bir kapasite üretmiştir. Bu açıdan son derece güvenli bir ülkedir." diye konuştu.

Vatandaşın yaralanmasından dolayı son derece üzüntülü olduklarını dile getiren Çelik, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay ve çalışma arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çelik, tüm siyasi partiler açısından seçim çalışmalarının sokaklarda, meydanlarda en güvenli şekilde yapılmaya devam edileceğinin altını çizerek, seçim sürecinin, Türkiye demokrasisinin yüksek standartlarıyla tamamlanacağını kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, saldırının terör eylemi olup olmadığıyla ilgili soru üzerine de "Emniyet güçlerinin çalışmasını bekleyelim, çok kısa zaman içerisinde aydınlanmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.