29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AK Parti’de ilk mesai

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla yarın partisinin MKYK toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, 13 kişilik Genel Başkan Yardımcılıklarına kimlerin geleceği belli olacak.

28 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AK Parti’de ilk mesai

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK), Pazartesi günü saat 14.00’te parti genel merkezinde toplanacak. MKYK’ya, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlık edecek. 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 50 kişilik MKYK üyeleri de belirlenmişti. 

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK

Olağanüstü Kongre’de yapılan tüzük değişikliği ile birlikte Başkanvekilliği ihdası da yapılmıştı. Kongre’de MKYK’nın belirlenmesi sonrasına partinin Grup Başkanlığı seçimi de yapılmış ve Başbakan Binali Yıldırım, oybirliği ile Grup Başkanı olarak seçilmişti. Yarın yapılacak toplantıda Başkanvekilliği’ne de Yıldırım’ın getirilmesi bekleniyor.  Toplantıda, 13 kişiden oluşan Genel Başkan Yardımcılıkları da belirlenecek. Özellikle parti Genel Sekreterliği, Parti Sözcüsü’nün kim olacağı da merak edilen konular arasında. MYK’daki değişimlerle paralel olarak kabine değişikliğinin de yapılacağı beklentisi yoğun olarak dile getiriliyor.

Stratejik ortaklık derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Kremlin’den yapılan açıklamada “Stratejik ortaklığın derinleştirilmesi teyit edildi” ifadesine yer verildi. Açıklamada ekonomik kısıtlamaların kaldırılması konusunun da ele alındığı vugulandı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Suriye’de çatışmasızlık bölgesinin konuşulduğu belirtildi. 

SURİYE’DE ÇATIŞMASIZLIK 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Putin, Erdoğan’ı, yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik etti. Erdoğan ve Putin’in, Türkiye-Rusya ilişkilerini normalleştirmeye yönelik adımların hızlandırılmasının yanı sıra Suriye meselesini de görüştükleri belirtildi. İki liderin, Suriye’de çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulmasının sürece ivme kazandıracağına dikkati çektikleri kaydedildi.

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK

MYK toplantısı sonrasında;  Erdoğan, AK Parti’nin Genel Başkanı, Yıldırım da Grup Başkanı olarak devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti yönetimini belirledikten sonra AK Parti grup toplantılarına katılarak konuşması bekleniyor.