29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AKP // AK Parti Seçim sonuçları 2015! YSK Seçim sonuçları burada ÖĞREN

AK Parti seçim sonuçları canlı takip burada. Nefesler tutuldu, sonuçlar yavaş yavaş açıklanıyor. Ak parti seçim sonuçları canlı burada. Türkiye bu seçime kilitlendi, sonuçlar ne olacak merak konusu. İşte AK Parti seçim sonuçları ve oy oranları

1 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AKP // AK Parti Seçim sonuçları 2015! YSK Seçim sonuçları burada ÖĞREN
AK Parti seçim sonuçları canlı takip burada. Nefesler tutuldu, sonuçlar yavaş yavaş açıklanıyor. Ak parti seçim sonuçları canlı burada. Türkiye bu seçime kilitlendi, sonuçlar ne olacak merak konusu. İşte AK Parti seçim sonuçları ve oy oranları... Nefesler tutuldu, yarın seçim günü.7 Haziran seçimlerinde alınan oy oranlarında hiçbir parti tek başına hükümet kuramadı. Daha sonra yapılan görüşmelerde de koalisyon çıkmayınca Türkiye erken seçime gitti. Pazar günü yapılacak olan genel seçimde AK Parti tek başına iktidar olur mu merak konusu.Anket şirketlerinin yaptığı analizlere göre AK Parti tek başına iktidar olacak gibi gözüküyor. 2015 Genel Seçim sonuçlarında ne çıkacak? 2015 Genel seçim sonuçları il il burada olacak.
 

1 KASIM AK PARTİ SEÇİM SONUÇLARI 

AK Parti    21.329.422     % 49,99     319

Sandıktan bir hükümetin çıkmadığı, Koalisyonun kurulamadığı 7 Haziran seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanarak 'Seçim yenileme' kararı almıştı. Türkiye bugün sandık başına gidecek ve 26. Dönem Parlamentosu'nda görev alacak milletvekillerini seçecek. Seçimde, 54 milyon 49 bin 940 seçmen, cezaevlerinde kurulacak. 358 sandıkla toplam 175 bin 6 sandıkta oy kullanacak.Seçimde, Türkiye genelinde 16 parti ve 21 bağımsız milletvekili adayı yarışacak. YSK, seçimler için 75 milyon 288 bin 955 oy pusulası bastırdı. 
 
BU İLLERDE OY KULLANMA SAATLERİ 
 
08.00-17.00 YSK kararı gereği;Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00 saatleri arasında oy kullanılacak. Diğer illerde ise oy kullanma saatleri 08.00-17.00 aralığı olarak belirlendi. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek. YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İlçe seçim kurullarında, oy torbalarının çalınmasını önlemek üzere 100 emniyet personeli, 40 Çevik Kuvvet polisi ve 1 TOMA hazır bekleyecek. Ekiplerin sayısı yetersiz olursa personel sayısı iki katına çıkarılacak. 
 
KİMLİKSİZ GİTMEYİN Seçmen nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaportla sandığa gider. Nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmayan kişi, kimliğini ve seçmen bilgi kağıdını göstererek oy kullanır. 
 
SANDIKTA POLİS BULUNAMAZ Sınıfın içine 'sandık çevresi' denilir. Sınıfın düzeninin sağlanması sandık kurulu başkanına aittir. Seçmene sandık başında baskı kuruluyorsa, kurulun görevini yapmasına engel olunuyorsa, düzen bozuluyorsa sandık kurulu başkanı derhal polis çağırabilir. Eğer sandık kurulu başkanı müdahale etmiyorsa, bu görevi sandık kurulundan bir üye de yapabilir. Polis başka hallerde sınıfa giremez. 
 
BAHÇEDE ROZET BİLE YASAK 
 
Sandık kurulundakiler cep telefonu kullanamaz. Kurul başkanı da zorunlu haller dışında telefonla konuşamaz. Sınıf dışında hiç kimse cep telefonuyla telkinde bulunucu konuşma yapamaz. 'Sandık alanı' dediğimiz okul bahçesinin içinde, görevli güvenlik güçlerinin dışında kimse üniformasıyla giremez, silah taşıyamaz. Kimse okul bahçelerinde propaganda yapamaz, broşür dağıtamaz, hatta parti rozeti bile takamaz.
 
 SANDIKLAR AÇILIRKEN DİKKAT
 
 En önemli konu sandığı açılırken başlıyor. Sandık açılmadan önce başkan, yüksek sesle oy verme saatinin tamamlandığını bildirir. Saat 17:00'ye bir var ve kapıda 10 seçmen bekliyor diyelim. Başkan bu durumda 'Oylamayı bitiriyorum' diyemez. Onlara da oy kullandırmak zorundadır. 
 
SEÇMENE SON UYARILAR 
 
Nüfus cüzdanlarınızı ve seçmen bilgi kağıtlarını yanınızda bulundurun. * Cep telefonuyla oy verme yerine
 girilmesi yasak ve cezası var. 
 
* Kabin içinde veya dışında fotoğraf çekilmesi yasak. * Oy verdikten sonra isminizin karşısına imza atın * EVET mührü oy vermek istenilen partiye ayrılan yer üzerinde olmalı. * Oy pusulaları birbirine yapışmamalı. Aksi halde oy geçersiz sayılır. 
 
* Bedensel engelli olanlara akrabaları ya da başka bir seçmen yardım edebilir. * Sandık kurulu başkanı ve üyeler ise, engelli seçmenlere yardım edemezler. * Sayım ve döküm açık olarak yapılır. * Her seçmen oy sayımı ve dökümünü izleme
 hakkına sahiptir. 
 
* İlk ve ikinci sayım sonuçları aynı değilse; üçüncü sayım yapılır. * Oy sayımına mühahaleyi sadece müşahitler yapabilir. Pazar günü herkes sandık başında olacak. Türkiye 1 Kasım seçimlerinde kimi seçecek. AK Parti tek başına iktidar olacak mı? Bu seçimde AK Parti seçim sonucu ne olacak vatandaşlar merak etmekte. Nefesler tutuldu ve yapılan oylama sonrası sandıkların açıklanması bekleniyor. Sandıklar açıklanmaya başladığında star.com.tr'den canlı takip edebilirsiniz. 2015 Genel Seçim Sonuçları burada an be an takip. AK Parti seçim sonuçları  ve seçimle ilgili tüm detaylar haberimizde.