2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Asgari ücret için tarih verildi! Başkan Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'ı kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Atalay, asgari ücret tespit çalışmalarına ilişkin, 'Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Bugün ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız.' dedi.

19 Haziran 2023 Pazartesi 21:17 - Güncelleme:
Asgari ücret için tarih verildi! Başkan Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'ı kabul etti
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için süreç devam ederken, Türk-İş Başkanı Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Başkan Erdoğan'la görüştü.

Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Başkan Erdoğan tarafından kabulünün ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan ile 1,5 saat görüştüklerini ifade eden Atalay, Erdoğan'a asgari ücret görüşmeleri konusunda hangi aşamada olduklarını aktardığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bu gece bir görüşme gerçekleştireceğini bildiren Atalay, şunları kaydetti:

"Sabah Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir ortak toplantı olacak. Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik."

Görüşmede herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği sorulan Atalay, "Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne TÜRK-İŞ konuşur. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemeyeyim. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Bugün ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." ifadesini kullandı.

Belirlenecek asgari ücretin kim tarafından açıklanacağı sorulan Atalay, "Bakan Bey ile açıklama yapacağız." cevabını verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: İŞÇİMİZİ YİNE ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını cevaplamış ve asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Başkan Erdoğan, "Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak." ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN IŞIKHAN: TEMENNİMİZ ÇALIŞANLARIN ENFLASYONA EZDİRİLMEMESİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleşen ikinci toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan da bir açıklama gelmişti.

Normalde yılda bir kez olan görüşmelerin, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için 6 aylık periyotta yapıldığına işaret eden Yılmaz, "Temenni ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar. O da nedir? Çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi." açıklamasında bulunmuştu.