4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Bakan Soylu: Kimliklendirme ve DNA çalışmaları devam ediyor

Bakan Soylu, 'Kimliklendirme ve DNA çalışmaları devam ediyor. Birçok mesele var her biriyle arkadaşlarımız ilgileniyor. Sağlık açısından her türlü adımlar atılıyor. Suyun klorlanmasından sağlık taramasına kadar. Bütün bunların hepsi bir iş sürecinde işlemektedir' dedi.

AA27 Şubat 2023 Pazartesi 07:20 - Güncelleme:
Bakan Soylu: Kimliklendirme ve DNA çalışmaları devam ediyor

Icisleri Bakan Suleyman Soylu, Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantnn ardndan yaptg acklamada, bir yandan kaldrlacak bina enkazlaryla ilgili calsmalar surdurduklerini, diger taraftan da gecici barnma alanlarnda yasam standardn mumkun oldugu olcude yukseltmek icin caba gosterdiklerini soyledi.

Deprem bolgesinde standard yukseltmek durumunda olduklarn vurgulayan Soylu, "Camasr makinesinden tuvaletine, banyosuna kadar bu insanlarn gunluk ihtiyaclarn karslamak icin caba sarf ediyorsunuz. Insanlarn buyuk bolumu koylere gitmisler veya koylerde misafir olarak kalyorlar. Onlarn ihtiyaclarn gidermek durumundasnz. Yine arkadaslarmzla birlikte cozum bulmaya calstgmz konteyner sehirler, bunlarn altyaps, talep ve yerlestirilmesi, cadr kentlerin standartlarnn surekli yukseltilmesi. Milli Egitim Bakanlgmzn olusturacag, cocuklarn egitimleri icin cadr kentler ve diger yerlerdeki hazrlklar... Cocuklar goruyoruz, '8. ve 12. snfz, ders kitabna ihtiyacmz var' diyorlar. Bunlar saglamak durumundayz. Bircok faktoru arkadaslarmzla degerlendiriyoruz. Su ana kadar Hatay 100 bin cadra geldi. Diger illerimizde bu noktaya gelen, gelecek olan var. Hatay'da Altnozu, Yayladag, Arsuz gibi yerlerde nufus biraz daha artt. Oralarn tahkim edilmesi lazm." diye konustu.

- "SIYASET YAPMAK ISTEYEN VARSA ONUMUZDEKI GUNLERDE SECIM VAR"

Soylu, her meseleyi ince ince degerlendirerek devam ettiklerinin altn cizerek, sunlar kaydetti:

"Kimliklendirme ve DNA calsmalar devam ediyor. Yukardan asag tek tek bakyorsunuz. Suriyeli kardeslerimizin kimliklendirmesi devam ediyor. Bircok mesele var, butun arkadaslarmz hepsiyle tek tek ilgileniyor, ugrasyor. Saglk acsndan suyun klorundan tutun da butun hijyenine kadar her turlu adm atlyor. Onlarca ekip, saglk taramalar yapyor. Saglk ocaklar ve aile hekimleri taramalarn yapyor. Off-road araclaryla koylere gidiyorsunuz, koylerde, sehirlerde ykmlar var. Butun bunlarn hepsi bir is sureci icinde yurumektedir. Siz bunlar yaparken baskalar da siyaset insa ve bina etmeye calsyor. O da ayr bir felaket. Bugune kadar 'Kardeslerim neye ihtiyacnz var?' diyen herkese kap ack. Kimseye bir sey soyluyor degiliz. Herkese bu meselede, hep birlikte yaplmas gerektigini ifade ederek yurumeye calsyoruz ama oteki tarafta dertleri baska olanlar..."

Bakan Soylu, sozlerini soyle surdurdu:

"Siyaset yapmak isteyen varsa onumuzdeki gunlerde secim var. Herkes meydana cksn siyaseti yapsn ama spor alanlarn siyaset meydanna cevirmek isteyenler de biraz surada devletin, milletin, sivil toplum kuruluslarnn ortaya koydugu cabaya kulaklarn versinler. Burada insanlar yasyor ve yeni bir hayat olusturmak icin caba sarf ediyor. Millet secimde kararn verecektir zaten. Buradan 'Acaba bir sey olusturabilir miyim?' diyenler olabilir. Burada bizim deprem meselesine gomuldugumuzu zannedenler, guvenlik meselesinde kalkanlarmz kaldrmayacagmz zannetmesinler. Burada insani bir mesele yurutuyoruz. Kendimizi hakikaten bu meseleye gomduk, devam ediyoruz. 3-4 tane bu tip meselenin koordinasyonuna ve muhendisligine soyunan adamlara da Turkiye'nin gelecegini karartma hakk verilmez. Oyle bir surec soz konusu olmaz. Bizim mesaimizi bolmesinler. Biz mesaimizi de boleriz ama mesaimizi bolmesinler. Mesaimizi bolerlerse, altn cizerek soyluyorum, bu milletin kars karsya kaldg surecte bu millete hakszlk ederler. Biz o hakszlgn yaplmasn istemiyoruz. Mesaimizi bolmek isterlerse rahat boleriz, hodri meydan. Turkiye'nin guvenligiyle ilgili hic kimse bilek guresine girmesin, tavsiyem odur. Marjinal bir kafayla, zekayla bu milletin kars karsya kaldg bu sureci zehirlemeye calsmasnlar. Buyrun her seyi soyleyebilirsiniz, ortaya koyabilirsiniz, heybenizdekini dokebilirsiniz. Devletin ve milletin buradaki mesaisini bolmesinler."