28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Avrupa çıldırsın bu yürüyüşü durduramaz

Hakkari'de halka hitap eden Başbakan Yıldırım, 'Merak etmeyin, biz alçakların önünde eğilmeyiz, sadece rükuda eğiliriz. Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz.' dedi.

17 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: Avrupa çıldırsın bu yürüyüşü durduramaz

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak ziyaretinin ardından beraberindeki Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte akşam saatlerinde Hakkari’ye geldi. Şırnak ziyaretinin ardından Hakkari’nin Yüksekova ilçesi havaalanına inen ve buradan helikopterle Hakkari’ye gelen Başbakanı Yıldırım'ın helikopterlerine kobralar eşlik etti. Fatih Kışlasına inen Başbakan Yıldırım, Bulvar Caddesi üzerindeki Hakkari Valiliği önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

- Merak etmeyin, biz alçakların önünde eğilmeyiz, sadece rükuda eğiliriz. Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz.

- Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiyedir. Irkçılık yapan bizden değildir. Bizim dinimizin emri budur. Irkçılık yok, etnik milliyetçilik yok, dini milliyetçilik yok, bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari'yle, Kırklareli'yle, Sinop'la, Hatay'la, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla hep biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz.