27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’nın faşist tutumuna çok sert çıktı: Çarşamba günü yapılacak seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bedelini ödeyeceksin.

13 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada Hollanda’ya yüklendi. “Bedelini ödeyecekler” diyen Erdoğan şunları söyledi…

- RAHATSIZ OLDU BEYEFEDİLER: Şu an birkaç gündür yaşanan olaylar, gördüklerimiz, dikkat edin tamamen İslamofobik bir gelişmenin tezahürleridir. Batı gerçek yüzünü şu son birkaç gündür çok açık ve net ortaya koymuştur.  Olaylar başladığında ‘Nazizm yeniden hortladı’ dedim. Arkasına da şunu ilave ettim; ‘Ben Nazizmin bittiğini zannediyordum ama aldanmışım.’ dedim. Meğerse Nazizim Batı’da ayakta. Rahatsız oldu beyefendiler.

- DÜNYAYA NASIL ANLATACAKLAR?: Şimdi soruyorum; dün gece bizim Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, kendi başkonsolosluk binasına maslahatgüzarı ile ve diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen zihniyet, bunu uluslar arası diplomaside ve dünyaya acaba nasıl anlatır? Şöyle mi anlatacak; ‘Biz davet etmedik ki...’ Nereden çıktı bu ya? 

- ÇOK İLERİ GİTTİLER: Ben istediğim ülkeye, elimde pasaportum her şeyim varsa, istediğim gibi girerim. Uluslararası seyahat özgürlüğüm çerçevesinde de giderim, bir diplomat olarak da giderim. Nereden çıktı bu adet? Ama Nazizim olduğu zaman, faşizm olduğu zaman ‘Benim dediğim doğrudur, benim yaptığım doğrudur, istediğime müsaade ederim, istediğime etmem’ anlayışıyla bunlar orada konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar ileri gitmişlerdir.        

- CEVAPLAR ENTERESAN: Alınan cevaplar enteresan. ‘Çıkması lazım.’ Şuna bak ya! Peki Hollanda, çarşamba günü yapılacak seçime, sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan, bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri henüz yapmış değiliz. 

- NENE HATUN: Şimdi Fatma kardeşimiz her şeyden önce bir Nene Hatun olarak, orada onların etten duvarına karşı her türlü girişimi yaptı, artık en sonunda oradan ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı.  

- GEREĞİNİ YAPACAKLAR: Şimdi bundan sonraki süreç işleyecek. Çarşamba günü bakalım ne olacak? Hollanda’daki 250 bin Türk’e karşı, bu uygulamayı yapanlar... Buradan ben Hollanda’daki oy kullanacak Türk kardeşlerime sesleniyorum; sizler zaten gereğini yapacaksınız ben biliyorum. İsim verememe gerek yok. Bir tane ırkçı var. Şuraya bak ya Avrupa ırkçılığa gidiyor. Ne demek ırkçılık? Bu bölücülük nedir? Bu ayrımcılık nedir? Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği’ne çattığı zaman rahatsız oluyorlar. Rahatsız olacaksınız.

- HOLLANDA’YA YANIT: Çarşamba günü Hollanda’da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde ve sonrasında gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Nasıl bir tavır takınacağız ortaya koyacağız. Çünkü bu cevapsız bırakılamaz. Benim bakanıma, Dışişleri Bakanıma, bunun yanında Ekonomi Bakanıma ve bunun yanında yine milletvekili arkadaşlarımıza oralarda her türlü af edersiniz edep dışı davranışı yapanlar bunun bedelini ödeyecek. 

ALMAN TELEVİZYONU YALAN SÖYLÜYOR

l BERLİN’E SERT ÇIKTI: Almanya’nın devlet televizyonu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin anayasa değişikliği referandumunu yalan yanlış aktarıyor. Bu Almanya’nın devlet televizyonu ne diyor? ‘Biz hayır diyoruz’ diyor. Sana ne ya, sana ne? Demek ki Türkiye’de ‘evet’ diyenler istikamet üzerinedir.

- 16 NİSAN’DA OYUN BOZULACAK:  İnşallah 16 Nisan tarihinde, bir kez daha oyunun bozulduğu bir gün olacak. Milletimizin feraseti, bir kez daha şer odaklarına galebe çalacaktır. 17 Nisan sabahı Türkiye, inşallah çok daha aydınlık, çok daha parlak bir güne uyanacaktır.

TÜRKLER TERK ETMEYECEK

Benim Hollanda’daki vatandaşlarımın üzerine atlarla yürüyen, af edersiniz kendi içlerindeki hırslarını köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar bunun bedeli ödeyecek. Bunların içinde bir çoğu Hollanda’nın vatandaşı. Çıkmış bir tanesi ne diyor? ‘Türkler burayı terk edecek.’ Terk etmeyecekler ya. Bunlar artık oranın vatandaşı, terk etmeyecekler. Bu dalga daha da gelişecek ve genişleyecek. Bunun bedelini her türlü ödeyecekler kusura bakmasınlar, ödeyecekler. Ve diplomasi nedir onu da öğrenecekler. Uluslararası diplomasi nedir onu da öğrenecekler.

FRANSA’YA TEŞEKKÜR

Bu arada Fransa’ya teşekkür ediyorum. Çünkü Fransa bu oyunların içine hiç girmedi. Fakat bu sıkıntılı bölgelerde bu tavırları, bu çirkef tavırları takınan ülkelerde yaşayan kardeşlerime diyorum ki ‘Komşularınızı alın gelin Türkiye’ye, misafirperverlik nedir görsünler, ev sahipliği nedir bir görsünler.’ İnanıyorum ki bunu da göreceğiz ve gelen misafirlerimiz de burada misafirperverliği görecekler. 

 BUMERANG GİBİ VURACAK

Avrupa’da son bir haftadır sergilenen çirkeflikler, en temel hukuk ve diplomasi kaidelerinin ayaklar altına alınması, bizim için tabii hiç şaşırtıcı değildir. Bunların bu olumsuz yaklaşımları Allah’ın izniyle gelip geçicidir. Çünkü bunların attıkları bu bumerang dönüp kendilerini vuracaktır.

TERÖR DEVLETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

El Rai’ye girdik. Daha sonra Dabık. Dabık’tan sonra El Bab’a girdik.Buraları DEAŞ’tan temizledik. Şimdi sırada Münbiç var ve Rusya seyahatimde de Rusya Başkanı Putin ile de bu konuları enine boyuna görüştük. Bütün mesele, inşallah Suriye’de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye’yi arındırmaktır, temizlemektir ve asla Suriye’nin kuzeyinde bir terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz, bunun da bilinmesini istiyorum. Bu PYD, bu YPG asla buralarda bir terör örgütü olarak devlet kuramasına müsaa etmeyeceğiz. ÖSO’yla burada böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyeceğiz.