29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cemaatin paralel medya havuzu

STAR20 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cemaatin paralel medya havuzu

Fethullah Gülen ile cemaatin televizyon grubunun CEO’su Hidayet Karaca arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtları, Gülen’in Doğan Medya Grubu’nu da etki ettiğini ortaya koydu. Kayıtlarda, Hidayet Karaca, Aydın Doğan’ın “Ben de artık Başbakan’ın karşısına geçmeyi düşündüm, aleyhte yazılar yazayım” dediğini aktarıyor.

‘Hoca gerçek bir demokrat’

24 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştiği belirtilen konuşmada Karaca, Gülen’e telefonla bilgi veriyor. Aydın Doğan ile yemekli bir görüşme yaptığını söyleyen Karaca, Doğan’ın süreçteki rahatsızlığını dile getiriyor. Karaca, Doğan’ın gerçek demokratlığı hocaefendinin temsil ettiğini söylediğini ileterek Doğan’ın Başbakan’ın karşısına geçmeyi düşündüğünü anlattı. Gülen’in önem verdiği iki husus hakkında konuştuklarını da belirten Karaca,yemeğin sonunda kendilerine Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ’ın da katıldığını, Yalçındağ’ın 1,5 saatlik görüşmenin ardından ‘diğer tarafın’ etkisinden kurtulduğunu belirtti.

Karaca’nın tuhaf savunması

Ses kaydının sosyal medyada yer almasının ardından Doğan grubu bir açıklama yayınlayarak görüşme kabul edilirken bazı ifadelerin hatırlanmadığı vurgusu yapıldı. Hürriyet grubu dün de gazetenin birinci sayfasından tarafsız olduklarına dair bir açıklama yayınladı.

Samanyolu Grubu CEO’su Hidayet Karaca ise  Twitter’dan tuhaf bir açıklama yaptı. Kasetlerin montajlandığını iddia eden Karaca, “(Peygamber) Efendimiz sizlerin rüyasına teşrif buyurmadığından mıdır hasediniz ?” diye yazdı.

BU GAZETEDE ALEYHİNİZE BİR ŞEY ÇIKMAZ

Gülen ile müridlerinin medya yöneticileriyle ilişkilerini gözler önüne seren konuşmaları daha önce de internet sitelerine ses kaydı olarak düşmüştü. 1 Kasım 2013 tarihli görüşmede Habertürk Gazetesi ve TV’sinin sahibi Turgay Ciner’in “Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz.  Hepsi bunların ‘Hizmet Müessesesi’ dediği öne sürülmüştü.