29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

CHP’den bölünmeye destek

Irak Bölgesel Kürt yönetimince (IKYB) 25 Eylül’de yapılması planlanan ve Irak’ın bölünmesini hedefleyen referanduma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay’dan destek geldi.

22 Eylül 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
CHP’den bölünmeye destek

Engin Altay, 25 Eyül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Bölgedeki halkların kendi kaderlerini tayin etme hakkı vardır” dedi. Rûdaw’a konuşan Engin Altay, “Bizim bu konuda tavrımız çok net. Biz  her ülke için ve ayrı ayrı olarak da bölgesel barışı istiyoruz. Kan ve gözyaşı akmasın istiyoruz. Bölge barışına hizmet edeceğinden şüphe edeceğimiz her konuya bir parça temkinli yaklaşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

CHP’li Engin Altay, “Elbetteki bölgedeki halkların kendi kaderlerini tayin hakkı etme vardır. Ancak bununla birlikte bölgede yaşayan halkların bir kesimi için bir adım atılırken, diğer kesimler mağdur olmamalı. Bu bakımdan meselenin yeniden düşünülmesinde ve değerlendirilmesinde fayda var” dedi. AK Parti hükümetini eleştiren Altay,  “İşlerine geldiği zaman Barzani’yi göklere çıkartıp, işlerine gelmediği zaman yerle eksan etmeye kalkmak bölgedeki halklara hizmet etmez” diye konuştu.