26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

CHP'li İlgezdi'den CHP'yi karıştıracak 'dangalak' hakareti

Yolsuzluk ve rüşvet skandalına karışan ve İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Battal İlgezdi, Kılıçdaroğlu ve Bozkurt hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimleri için CHP’den yeniden Ataşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen İlgezdi, CHP’li Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt için “dangalak” ifadesini kullandı.

TM Dijital Haber Merkezi17 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla görevden alınan ve 31 Mart yerel seçimleri için CHP’den yeniden Ataşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Battal İlgezdi, CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında sert eleştirilerde bulunarak, “Be kardeşim, siz 40 senedir bu ülkede iktidar değilsiniz. Önce oturun kendinizi eleştirin. Vatandaşın sorununu çözüyor musun? Gidiyor musun ayağına? Yok. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi? Değil.” dedi. İlgezdi ayrıca, CHP’li Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt için de “dangalak” ifadesini kullandı. 
 
İçişleri Bakanlığınca yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla görevinden alınan, fakat 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden CHP’nin Ataşehir Belediye Başkanı olarak gösterilen Battal İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında sert eleştirilerde bulundu.
 
“CHP 40 SENEDİR İKTİDAR OLAMIYORSA KENDİSİNİ ELEŞTİRMELİDİR”
 
Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen İlgezdi, “Beni parti içinde severler ya da sevmezler, bilmem. Çünkü ben bir şey biliyorum ki, eğer Cumhuriyet Halk Partisi 40 senedir iktidar olmuyorsa önce kendisini eleştirmelidir.” diye konuştu.
 
“GİTMEDİĞİN YER, TUTMADIĞIN EL SENİN Mİ? DEĞİL”
 
CHP’nin her fırsatta kalkıp iktidarı eleştirdiğini söyleyen İlgezdi, “Be kardeşim, siz 40 senedir bu ülkede iktidar değilsiniz. Önce oturun kendinizi eleştirin. Vatandaşın sorununu çözüyor musun? Gidiyor musun ayağına? Yok. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi? Değil.” sözlerini kullandı.
 
“KONTROLLÜ DARBE DİYE BİR ŞEY YOK, DOĞRULARI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ”
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini “kontrollü darbe” olarak tanımlamasını da sert bir dille eleştiren İlgezdi, “Hayır efendim, ben onun gibi düşünmüyorum. Bu ülkede resmen darbe girişimi olmuştur. İki yüz kırk tane şehit vardır. Bunca ölümün olduğu yerde kontrol olur mu? Bu resmen darbedir. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, doğruları söylemek zorundayız.” şeklinde konuştu.
 
“BİR DANGALAK ÇIKMIŞ, O DA BAŞKA BİR ŞEY SÖYLÜYOR”
 
15 Temmuz darbe girişimi hakkında “Asla bir askeri darbe değildir.” diyen CHP’nin Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a “dangalak” diye hitap eden İlgezdi, “O (Kılıçdaroğlu) da yetmiyor, Konya Milletvekili çıkmış, dangalak, o farklı bir şey söylüyor. Atın bu adamı partiden kardeşim dedim.”
QA