4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

CHP’nin sağcı kurşun askerleri tabanı vuruyor

Yerel seçimler için CHP’nin ‘Sağ’dan devşirme isimleri belediye başkanı adayı göstermesi parti tabanında ciddi rahatsızlıklara sebep olurken, ‘Yeni CHP sağ CHP’mi olacak?’ sorusunu da gündeme getirdi.

HABER MERKEZİ26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP’nin sağcı kurşun askerleri tabanı vuruyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yeni CHP’ söylemini sağda umduğunu bulamayan isimleri partinin belediye başkan adayı yaparak hayata geçirmesi parti tabanında tepki yaratttı. Tüm mesajlarını sağ seçmene veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediyesi, adı MHP’nin genel başkanlığı için de geçen eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesinin yarattığı rahatsızlık sürerken,  CHP’nin Hatay tercihi de seçmenini iyice kızdırdı. CHP’nin Hatay’da Suriye ve Gezi olaylarından sorumlu tuttukları, yolsuzluk ve fişleme iddiasında bulundukları AK Parti’den kısa süre önce ayrılan Lütfü Savaş’ı aday göstermesi partiyi karıştırırken, tabandan gelen eleştirilere kulak tıkayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 30 Mart  Yerel Seçimleri’nde gelecek oy hesaplarına başladı. Siyasi kulisler, Yeni CHP’de sağcı kurşun asker olarak nitelenen adayların CHP’ye oy kaybettireceğini konuşuyor. 

CHP en çok onu eleştirmişti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in AK Parti’den Hatay Belediye Başkan Adayı gösterilmesinin ardından jet hızıyla AK Parti’den istifa eden Lütfü Savaş, Gezi olayları nedeniyle hedef olduğu CHP ile görüşerek adaylık yolunda ilk adımı atmıştı. Lütfü Savaş, CHP’lilerin eleştirdiği en önde gelen isimler arasında yer alıyordu. Antalya’nın merkez ilçelerinden Kepez’de ise CHP’nin Belediye Başkan aday adayı olan Zeki Başaran, eski Ak Partili Erdal Öner’in aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti. Başaran, “AKP’nin dışladığı bir müsveddeye destek vermek bana yakışmaz” dedi. Öte yandan CHP’nin İstanbul Adayı olarak Mustafa Sarıgül hakkında Kılıçdaroğlu’nun odasında yolsuzluk dosyasıyla fotoğrafı unutulmadı.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Antalya’da Kepez Belediye Başkan adayı olarak eski Ak Partili Erdal Öner’i açıklaması, CHP Antalya örgütünde kriz yaratmaya devam ediyor. Erdal Öner’in CHP’den Kepez Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine tepki olarak açlık grevine başlayan CHP’liler, parti binası önüne çadır kurdu. Adaylığın geri çekilmesi için imza kampanyası da başlattı.