30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye üye olmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 'Şayet ülkemize yönelik husumetlere son verilirse yarın hemen o zaman AB'ye üye olmaya hazırız. AB kendi üzerine düşeni yaparsa biz verdiğimiz her sözün arkasındayız aksi halde kendileri bilir' dedi.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları:
 
Sizlerin coşkusu bize daha çok çalışma konusunda moral veriyor.Biliyorsunuz ülkemiz siyasetinde maalesef millete hakaret etmeye marifet sayan anlayış. Geçtiğimiz günlerde bir parti lideri konuşuyor. Neymiş, millet onlara destek vermiyormuş. Milletle ilgili ağzından tek bir hayır söz çıkmayanlara millet neden destek versin.Hem hareket edeceksin, hem destek bekleyeceksin, bu sağlıklı bir ruh hali değildir. Ah Aşık Veysel Ankara'ya sokmadılar, niye tipini beğenmediler. Seçim demek millete gitmek demektir. Bunların böyle bir derdi yok. Artık bunlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız milletmizin kendisidir. 
 
BİZİ AVRUPA'DAN KOVMAYA GÜÇLERİ YETMEZ
 
650 yılı aşkın süredir Avrupa'da varız ve var olmaya devam edeceğiz. Trakya'daki şehirlerimizi bir kenara koyup Avrupa genelinde 5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Yüz binlerce vatandaşımız geleceklerini orada kurdular. Bizi oradan kovmaya Avrupa devletlerinin gücü yetmez. Biz Avrupa'da misafir değil ev sahibiyiz.
 

AB VERDİĞİ SÖZLERİ TUTARSA...

AB ülkemize söz verdiği ama kasıtlı olarak tutmadığı adımları attığında biz de iyi niyetimizi göstereceğiz. Artık tek taraflı adım atma dönemi bitti. Artık ne kadar ekmek o kadar köfte. Bize ne verirseniz bizden o kadarını alırsınız. AB'nin peşinden koşmaya niyetimiz yok. 53 yıl oyalandık. Avrupa kendi üzerine düşenleri yaparsa biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Aksi takdirde kendileri bilirler.
 

PKK KONUSUNDA DA BENZER BİR TERCİHLE KARŞI KARŞIYAYIZ

,Niye kaçtınız yurtdışına? Demek ki suçlular. Bu kişilerin sığındıkları ülkelere ve oralarda gördüğü hüsnü kabule bakınca asıl niyeti anlıyoruz. Kusura bakmasınlar bu ülkeler de suç ortağıdır. Verin diyeceğiz vermeyeceksiniz. Buna yardım, yataklık denir. Bu ülkeler bunlara yardım yataklık yapıyorlar. Bunları besliyorlar, yeri geliyor bunlara yardım toplama çadırları kurduruyorlar. Parlamento binasında bu teröristlerin resimlerini sergiliyorlar. Bir taraftan terör örgütü ilan edeceksin öbür taraftan bunlara yardım edeceksin. Bir tarafta 79 milyon ülke ve meşru hükümet, öbür tarafta  15 Temmuz'da ihanete karışmış terör örgütü var. PKK konusunda da benzer bir tercihle karşı karşıyayız. Türkiye'nin Suriye ve Irak politikalarının Avrupa başta olmak üzere bu derece rahatsız etmesi, bunların bölge devletlerinin egemenlik haklarına saygıdan kaynaklanmıyor. Petrolün var mı? İşte onun için. Türkiye, bölgedeki operasyonlarıyla Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ile ilgili değil teröristleri oradan yok etmek için vardır.

 

 
BUNLAR ZAVALLI! ÇANAKKALE DESTANIMIZI OKUDUNUZ MU?
 
Türkiye tek başına da kalsa, terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Batı ülkelerinden destek biryana tam tersine çok ciddi engellerle, engellemelerle karşılaşıyoruz. Avrupa'daki birtakım firmalar ülkemize askeri malzeme satmamayı söylüyorlar. Bunlar zavallı yahu! Siz bizim Çanakkale Destanı'mızı okudunuz mu? Artık Haçlı zihniyetleri tarih oldu. Bu ülke bir NATO ülkesidir. NATO ülkesine karşı böyle bir adımı nasıl atarız diye kendinize bunu birsorun. Kendinizi ciddi olarak test edip doğru yola gelin. Elbette hala katetmemiz gerekenmesafe var. Bu konuda da kararlıyız, mesafe alıyoruz ve mesafe alacağız. Rabbim namert köprüsünden geçmektense ölmeyi yeğleyen bu milleti kimseye muhtaç eylemesin. FETÖ ve PKK ile mücadele çerçevesinde kamuda, sivil toplum kuruluşları, medya ve iş dünyasında ciddi bir temizlik yürütüyoruz. Hem bu devletin ekmeğini yiyip, hem de bu millete kılıç çalan hiç kimseye en küçük bir müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Sıfatı, konumu, geçmişi ne olursa olsun böyle bir ihanetin içine giren herkes hesabını millete de adalete de verecek. 
 
DARBE KOMİSYONU'NDA KONUŞANLAR FATURA KESMESİN!
 
Bir Darbe Komisyonu var. Birileri gelip bazı şeyler söylüyor. Burada kalkıp son 10-14 yılını Darbe Komisyonu'nun adeta icraatıymış gibi seslendirenlere sesleniyorum. Bu olay 40 yıllık bir olay. Ta general seviyesine geneller, 14 yılda general seviyesine nasıl geliyor? Nasıl olur da siz bunları kalkar, son 10-14 yıla sığdırırsınız? Yoksa bu iktidara fatura mı kesmeye çalışıyorsunuz? Bu yanlışa asla müsaade etmek durumunda değiliz. Sizler bunu görmezden geldiniz, bu oyunun içerisinde sizler de oldunuz. Şimdi de başkalarına fatura kesmeye çalışıyorsunuz. Niye biz şu anda askeri liseleri kaldırıp, tüm sivil liselerden Milli Savunma Üniversitesi'ne rahatlıkla herkes girebilecek. Bütün Anadolu çocukları hangi liseden gelirse gelsin istediğine girebilecek. İşte o zaman buraya FETÖ giremeyecek. İyice minimize olamayacak. Benim muhtar kardeşimin çocuğu gelip girecektir. Şöyle bir ayağını aç, bileğini göreyim diyemeyecek. Rahatlıkla herkes gelip, buralarda okuyacak ve inşallah ordumuzun safları çok daha güçlü hale gelecektir.
 
FETÖ GİBİ PKK İÇİN DE ARTIK YOLUN SONU GÖRÜNMÜŞTÜR
 
Bizim dört günlük tatilimizde, oradan ayrıldıktan sonra o ormanlarda gizlenen o teğmenler veya astsubay, bunlar, yakalandığı zaman bunları orada yakalayanlar öldürebilirdi. Ama öldürmediler. Getirip hukuka teslim ettiler. Bu bizim ne denli hukuka bağlı olduğumuzu gösteriyor. Beni, ailemi öldürmeye gelenler için verdiğimiz talimat "Sakın ha! Alacaksınız, kolluk kuvvetleri olarak teslim edeceksiniz. Hukuk ne karar veriyorsa ona tabi olunacak" dedik. FETÖ'cüler Kasım ayı dediler. Ne oldu Kasım ayı bitti. Bundan sonra da aynı şeyleri yapacaklar. Şimdi eminim Aralık ve daha sonraki tarihler için yalanlar uydurup ortalığa salacaklardır. Türk Milleti bunların defterini dürmüştür. Sağda solda kalan kılıç artıkları da zaman içinde etkisiz hale getirilecektir. FETÖ gibi PKK için de yolun sonu görünmüştür. Şu anda Mehmedim, polisiyle her yerde bugüne kadar yapılmamış operasyonları yapıyor. Şehitlerimiz oluyor ama bedelini de bunlar çok ağır ödüyorlar.
 
15 TEMMUZ BÖLGE HALKINA DİRENME GÜCÜ VERMİŞTİR
 
Doğu'daki vatandaşlarıma sesleniyorum.Lütfen bunlara prim vermeyelim. Bunların Kürt kardeşlerimle ilgili en ufak hassasiyetleri yok. Bu dert bizim. Bunların belediyeleri sokak aralarını kazmaktan başka ne yaptılar? Devletin güvenlik güçleri buralara girmesin diye kazdılar! Güneydoğu'da, Doğu'da barajların yapılmasına da engel olmak istediler. Barajlar engellenir mi? Baraj içme, kullanma soyudur, elektrik enerjisidir. Ama onlar bunları istemediler. Çünkü barajlar olduğu zaman vadiden geçerek istedikleri mücadeleyi veremiyorlardı. Şu anda Türkiye hidroelektrik santrallerle birlikte enerjide çok ciddi bir aşama kaydetti. Bu ülke 24 saat kesintisiz elektrik tüketiyor, kesintisiz. Bizim artık elektrik enerjisi konusunda hamdolsun sıkıntı yok. Çok daha güçlü bir noktadayız. 15 Temmuz'da milletimziin darbecilere gösterdiği o şanlı direniş var ya, bölge halkının PKK'ya karşı daha kuvvetli direnme gücü vermiştir. Benim oradaki kardeşim birileri gelip kendisine kepenk indir dediği zaman gereken dersi vermelidir. Güvenlik güçlerim her an yanlarında olacaktır.
 
SİZ BU MİLLETİ 1 DOLAR'LA GEZENLERLE KARIŞTIRMAYIN!
 
Önce biz dokunulmazlık istemiyoruz dediler. Dokunulmazlık kalktı. Kalkınca ne dediler, Avrupa'ya gidip, dokunulmazlıklarımızı kaldırdılar diye bizi şikayet ettiler. Şimdi niye ağlıyorsunuz? Arkamızda PKK, PYD, YPG var dediler, sırtımızı oraya dayıyoruz dediler. Fatura önlerine çıkınca farklı şekilde çalım atmaya kalktılar. Artık bunlar geçerli değil. Millet olarak artık hep birlikte şunu söylüyoruz: Ya adam gibi yaşayacağız, ya adam gibi öleceğiz. Bu anlayışla her türlü zilleti, mihneti reddediyoruz. Bunların ağababaları baktılar ki bu iş tankla olmuyor, belaltından vurmaya çalıştılar. Ekonomide spekülasyonları yapanlara söylüyorum ki, bu milletle 1 dolarla dolaşanları karıştırmayın. Bu millet darbe sabahı dövizini bozdurup bankaya yatırmış millettir.
 
BU MİLLET 2 GÜN İÇİNDE 100 MİLYAR ÜSTÜ PARA ÖDEDİ
 
Ben millete inanıyorum. Şurada vergi ve SGK borçlarında yapılandırılmaya gidildi 2 gün içinde maşallah benim milletim 100 milyarın üzerinde taksitlendirme yaptı. Bu millet böyle millet. Hamdolsun şu anda 100 milyarın üzerinde 112 gibi bir rakama ulaştı. Bu 3 yıl içerisinde bu rakamı borçlu kardeşlerimiz ödemiş olacaklar ki, bazıları bayram seyran sevincin içinde beklerken, böyle bir netice alınması bunların bütün sevincini kursağında bıraktı. Hiç merak etmeyin Allah'ın dediği olur. Faizsiz finans sistemi gibi alternatif yöntemleri aktif kullanarak kendimize küresel düzeyde yeni bir alan açacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin istikameti sağlamdır.