29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Polonya'nın ticaret hedefi 10 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Polonya İş Forumu’nda katılımcılara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumda yaptığı konuşmada iki ülkenin ticaret hacminde hedefin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı.

17 Ekim 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Polonya'nın ticaret hedefi 10 milyar dolar
Türkiye-Polonya İş Forumu'nda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin birbirinden başarılı projelerine vurgu yaparak, "Polonya'nın da benzer bir başarı hikayesi olduğunu biliyoruz. Her iki ülke iş adamlarından potansiyellerini değerlendirmeleri somut projelere çevirmelerini bekliyoruz" dedi.
 
FETÖ'nün darbe teşebbüsünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin cesareti ile üstesinden geldiğimiz bu hain saldırıdan demokrasimiz ve ekonomimiz çok daha güçlenerek çıkmıştır. Reel ekonomimiz zedelenme yaşamamıştır. Ekonomimiz yüzde 7 oranında büyüdü. Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sıraya yükseldik. İnşallah bu yılı yüzde 5'in üzerinde bir oranla tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki krizlerin ve yeni insani dramların önüne geçtiğini ifade etti.
 
"HEDEF 10 MİLYAR DOLAR"
 
Türkiye Polonya arasında ilişkilerin her düzeyde yoğun temaslarla güçlendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Duda'ya bu alandaki liderliği konusunda teşekkürlerimi iletmek isterim. Daha yüksek hedeflere ulaşmalıyız. 2016 yılında ticaret hacmimizi 6 milyar dolara ulaştı. İnşallah şu an itibariyle 6 milyar dolara ulaştığımız ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefini hep birlikte teminat altına almalıyız" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
 
Karşılıklı yatırımlarımızı artırmalıyız. Sizlere gerekli kolaylıklar için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 3. ülke pazarlarına erişim bakımında stratejik ortaklık kurma çalışmalarını desteklemeliyiz. Ülkelerimiz arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi için iki ülke havayollarına önemli görevler düşüyor. Turizm, artan destinasyonlardan yararlanacak ilk alandır. Türkiye Polonya İş Forumu'nun katkıda olacağına yürekten inanıyorum.