27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın 13.30'da Bahçeli ile görüşeceğim

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısı sonrası Ankara'da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Bahçeli'nin Meclis'te Adalet Bakanı Gül ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Bahçeli'nin erken seçim talebiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şu an söyleyecek bir şey yok. Yarın saat 13.30'da Sayın Bahçeli ile görüşeceğiz.' dedi. Gelen son dakika bilgisine göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşüyor.

star.com.tr17 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın 13.30'da Bahçeli ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, parti kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim talebiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an söyleyecek bir şey yok. Yarın saat 13.30'da Sayın Bahçeli ile görüşeceğiz." dedi.

Son dakika bilgisine göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşüyor.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı sonrasında Ankara'da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Adalet Bakanı Gül'ün Meclis'te yaptığı sürpriz görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, parti kurmaylarıyla bir araya geldi.

 

MHP Grup Toplantısı'nda konuşan Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi bu şartlarda mümkün değildir. 31 Mart Mahalli İdareler seçiminden sonra neyle muhattap kalınacağı belli değildir. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur." açıklamasında bulunmuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı sonrası Ankara'da yaşanan "erken seçim" trafiği yaşandı. İşte dakika dakika o anlar:

Saat 14.00: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yıldırım ile bir araya geldi.

Saat 13.48: Parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an söylenecek bir şey yok. Yarın 13.30'da Bahçeli ile bir araya geleceğiz." dedi.

Saat 13.27: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, parti kurmaylarıyla bir araya geldi.

Saat 13.10: MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Adalet Bakanı Gül Meclis'te sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Saat 11.45: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında sıklıkla '2019 seçimleri' vurgusunu yaptı.

Saat 11.30: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yapacağı konuşmanın öncesinde gazetecilere "Yarın Sayın Bahçeli ile bu konuyu görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

Saat 11.10: Bahçeli'nin 'seçimleri öne alalım' çağrısına hükûmet kanadından ilk yanıt, Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan geldi. Bozdağ açıklamasında, "Partinin yetkili organlarında değerlendirilir." dedi.

Saat 11.00: MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında "3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değil. Türkiye, 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur." açıklamasında bulundu.