5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye SİHA tepkisi: Aramızda güvenlik sorunu var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın, PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla bu ülkede yürüttüğü faaliyetlerin Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü bir tehdit mahiyetine sahip olduğunu belirterek, 'Biz Amerika'yla NATO'da beraber değil miyiz? Beraberiz. Peki bizim SİHA'mızı Amerika düşürdü mü? Düşürdü. Biz seninle NATO'da nasıl beraberiz ya? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var.' dedi.

AHMET AKIN13 Ekim 2023 Cuma 18:12 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye SİHA tepkisi: Aramızda güvenlik sorunu var

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye'de düşürdüğü Türk SİHA'sına yönelik tepkisini dile getirdi.

"BİZ SENİNLE NATO'DA NASIL BERABERİZ YA?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye'ye ilişkin açıklamalarına değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Amerika Başkanı'nın dün Suriye konusunda yaptığı açıklamadaki yaklaşımı, biz de kendilerinin bölgedeki faaliyetleri için ifade ediyoruz. Yani Amerika'nın, PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla bu ülkede yürüttüğü faaliyetler, Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü bir tehdit mahiyetine sahiptir. Biz Amerika'yla NATO'da beraber değil miyiz? Beraberiz. Peki bizim SİHA'mızı Amerika düşürdü mü? Düşürdü. Biz seninle NATO'da nasıl beraberiz ya? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var. Söz konusu açıklama, müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı gibi Suriye'yi bölmeye çalışan terör örgütlerine de cesaret vermektedir. Ülkemize yönelik terör tehdidini, terör örgütünün arkasında kimin olduğuna bakmaksızın kaynağında ortadan kaldırmakta kararlıyız."

"GÜVENLİĞİMİZİN GEREKTİRDİĞİ ADIMLARI ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Erdoğan, "DEAŞ'la göğüs göğse çarpışan, şehitler verme pahasına bu terör örgütünü hezimete uğratan tek NATO müttefiki olarak bize karşı oynanan bu tiyatroyu sadece acı bir tebessümle karşılıyoruz. Tiyatro oynayanları kendi senaryolarıyla baş başa bırakıp, kendi milli güvenliğimizin gerektirdiği adımları atmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.