27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Başkan Erdoğan, New York'taki ikili görüşmelerini sürdürdü

Başkan Erdoğan, BM 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York'ta liderlerle yaptığı ikili görüşmeleri sürdürdü.

star.com.tr25 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan, New York'taki ikili görüşmelerini sürdürdü

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Başkan Erdoğan, BM'de gerçekleştirdiği tarihi konuşmanın ardından liderlerle yaptığı ikili görüşmeleri sürdürdü.

Dört gün sürecek ABD ziyaretinin ilk gününü Türk ve Amerikalı Müslüman toplumu temsilcileriyle geçiren Başkan Erdoğan, New York'taki ikinci gününde ülke liderleriyle ve diplomatlarla baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmişti.

 

ABD seyahatinin üçüncü gününde BM Genel Kurulu'nda tarihi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Erdoğan, bu konuşmasının ardından liderlerle yaptığı ikili görüşmeleri sürdürdü.

 

ABD'nin New York kentinde yoğun diplomasi trafiğini sürdüren Başkan Erdoğan'ın seyahatinin üçüncü gününde yaptığı görüşmeler, ajanslarda yer alan bilgilere göre şu şekilde:

  • Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras
  • Mozambik Devlet Başkanı Filipe Jacinto Nyusi
  • Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor
  • Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç
  • İngiltere Başbakanı Theresa May
  • Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
 

Ayaküstü zirve

Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitabı öncesinde ABD Başkanı Donald Trump ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

 

ABD ziyareti dört gün sürecek

Başkan Erdoğan'a New York ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eşlik ediyor.
 
Başkan Erdoğan'ın ABD ziyareti, 23-26 Eylül tarihlerini kapsayacak.
 

İlk devlet ziyaretini Almanya'ya gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişten sonraki ilk devlet ziyaretini Almanya'ya gerçekleştirecek olan Başkan Erdoğan, New York'taki temaslarını tamamladıktan sonra Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in davetine icabetle 27 Eylül'de Almanya'ya gitmek üzere New York'tan ayrılacak.