29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Dolmabahçe'de kritik zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenski ile görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile İstanbul'da bir araya geldi. Dolmabahçe'de gerçekleşen zirve 1 saat 25 dakika sürdü.

AA8 Mart 2024 Cuma 19:24 - Güncelleme:
Dolmabahçe'de kritik zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenski ile görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile yapacağı görüşme için Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü. Görüşme, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşti.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme 20.45 sıralarında sona erdi.

İŞTE MASADAKİ KONULAR

Ziyaretle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ziyaret kapsamında Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın seyri, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesine ilişkin temaslardaki son durum, bölgede kalıcı barış arayışları konuları ayrıntılı bir şekilde ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuğu Zelenski arasında Türkiye ve Ukrayna ilişkileri de görüşüleceği ifade edildi.

Türkiye'ye teşekkür edip açıkladı: Türk savunma şirketleriyle üretimi güçlendirmek istiyoruz