5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Davutoğlu: HDP siyasi partiyse, siyasi parti gibi davranacak

Başbakan Davutoğlu, HDP görüşmesinin iptal edilmesini değerlendirdi. Davutoğlu, 'Saygısızlığa varan açıklamalarından sonra onları muhatap almam doğru değil' dedi ve ekledi: HDP siyasi partiyse, siyasi parti gibi davranacak. Eğer piyon ise ona göre muamele görür.

28 Aralık 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
 
Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme) Yurtdışı seyahati öncesinde görüştük. Daha önce planlanmış değildi, teyitleşerek görüşüldü. Terörle mücadele... 2015’in son görüşmesini yapmış olduk. Haftalık olağan görüşmemizi erkene almış olduk.
 
(Yeni Anayasa) Arkadaşlarımızı çağırdım, görüştük. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli’ye giderken herhangi bir önyargımız yok. Daha önceki tecrübelerden de istifa ederek, yöntem açısından görüşeceğiz. İçerik olarak önemli olan Anayasa’nın ruhudur. Vatandaşı esas alan bir çerçeveyi paylaşacağız.
 
HDP GÖRÜŞMESİNİN İPTALİ
 
Bu görüşmelerde tamamiyle özgürlükçü, katılımcı, çağdaş bir anyasanın yazılabileceği inancını taşıyorum. Birtakım önyargıları zihnimizden silersek torunlarımızın için de bir anayas yapmalıyız. 380 milletvekilimiz olsaydı da ben bir yöntemi denerdim. HDP’yle niye görüşülmüyor? Ayrım gözetmeden randevu talebinde bulundum. Randevu talebinden sonra aynı tutumu sürdürmeleri, hakaretamiz bir şekilde, saygısızlık ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam doğru olmaz. Niyet ve samimiyet önemli, üslüpta da ciddiyet. Bana karşı yapılan nezaketsizliği içime sindirmem. HDP’liler bana hesap soracaklarına Sur’u, Cizre’yi zindana çevirenlere hesap sorsunlar. Hani Türkiyeleşeceklerdi, hani Türkiye toplumunun bir parçası olacaklardı. Oy verenlere söylüyorum, bunlardan hesap sorun. Niyetleri ortaya çıktı. Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü kimseyle tartışmam. Bu niyet meselesi, niyetleri sarih değil.
 
Ben 12 Eylül Anayasasıyla yaşamaktan zillet duyuyorum. HDP siyasi partiyse, siyasi parti gibi davranacak. Eğer piyon ise ona göre muamele görür.
 
ÇAYINI GİT KANDİL'LE İÇ
 
Biz bir film senaryosu çeviriyor değiliz. Türkiye ateş çemberinin ortasında. Yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit vermişiz. Yok çay içecekmişiz de kaçak çaymış da.... Gitsinler çaylarını kimle içeceklerse içsinler, isterse Kandil'e gitsin çayını içsin bu filmin senaristi.